Gnocchi cu gris alla romana

Postat de geoline in Paste
9 Mar 2015 | 4485 vizualizari
Gnocchi cu gris alla romana

Am mancat asa ceva la o cunostinta si cum mi a placut atat de mult, i am cerut reteta si am incercat o si eu. Am scris gnochhi cu gris pentru ca stiu ca gnochhi se fac si cu cartofi.

Ingrediente

  • 1 l lapte
  • 250 g gris
  • 2 galbenusuri
  • 100 g unt
  • 120 g parmezan
  • sare
  • nucsoara

Mod de preparare

Se pune laptele la fiert cu sare, nucsoara si 50 g unt. Cand incepe sa clocoteasca se adauga grisul in ploaie. Se fierbe aprox 20 minute pana cand grisul se ingroasa bine. Se ia de pe foc si se adauga imediat galbenusurile si 80 g parmezan.

Ungem tava de la cuptor cu ulei, rasturnam grisul fierbinte si il nivelam cu mana intr un strat de pana la 1 cm grosime. Il lasam sa se raceasca, apoi taiem cu un pahar gnochhi. Se aseaza gnochhi intr o tava unsa cu unt, usor suprapusi, deasupra se pune parmeznul ras ramas. Restul de unt il topim si il turnam in fir peste gnochhi. Se da tava la cuptor pentru 20 minute sau pana cand se rumenesc frumos.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Gnocchi cu gris alla romana" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (18)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Paste cu sos de rosii, baby spanac si leurda (de post)

Postat de Pungasa_Rogue

Paste cu sos de rosii, baby spanac si leurda (de post)

Ceapa se curata de foi, se spala, se toaca si se caleste intr-un wok cu 100 ml ulei si putina sare. Se adauga spanacul (spalat si zvantat) si putin piper macinat. Se inabusa 1-2 minute. Se adauga...

Citeste continuarea

Ravioli cu sunca si sos de cascaval afumat

Postat de mihaelar63

Ravioli cu sunca si sos de cascaval afumat

 Cam mici pungile acestea cu ravioli dar pentru doua portii sunt suficiente . Imi place mult textura acestor paste preparate artizanal . Se pun ravioli la fiert in apa cu...

Citeste continuarea

Comentarii

la 09.03.2015, 11:34
Ce frumos, zici ca-i prajitura!
la 09.03.2015, 11:38
mersi
la 09.03.2015, 12:08
Super!
la 09.03.2015, 12:18
la 09.03.2015, 14:53
O bunătate!

Vezi toate comentariile (18)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking