Ingrediente
- 1 l lapte
- 250 g gris
- 2 galbenusuri
- 100 g unt
- 120 g parmezan
- sare
- nucsoara
Mod de preparare
Se pune laptele la fiert cu sare, nucsoara si 50 g unt. Cand incepe sa clocoteasca se adauga grisul in ploaie. Se fierbe aprox 20 minute pana cand grisul se ingroasa bine. Se ia de pe foc si se adauga imediat galbenusurile si 80 g parmezan.
Ungem tava de la cuptor cu ulei, rasturnam grisul fierbinte si il nivelam cu mana intr un strat de pana la 1 cm grosime. Il lasam sa se raceasca, apoi taiem cu un pahar gnochhi. Se aseaza gnochhi intr o tava unsa cu unt, usor suprapusi, deasupra se pune parmeznul ras ramas. Restul de unt il topim si il turnam in fir peste gnochhi. Se da tava la cuptor pentru 20 minute sau pana cand se rumenesc frumos.
Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Gnocchi cu gris alla romana" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (18)
|