Ingrediente
- 2 ouă de găină de curte
- 350-400 grame făină albă
- 1 praf de sare
- apă, pentru un aluat elastic, potrivit de moale
Mod de preparare
Se face un aluat consistent și elastic din făină, ouă, sare și apă.
Se porționează aluatul în funcție de mărimea planșetei pe care veți întinde foile. Se ia o bucată de aluat și se întinde bine cu sucitorul, pe planșeta presărată cu făină. După ce ați întins bine foaia, se dă deoparte, pe un plan drept tapetat cu făină și se continuă aceeași operațiune cu celelalte bucăți de aluat. Toate foile se lasă puțin la uscat, după care se taie fâșii, pe dimensiunea aparatului de făcut tăiței. Se ia fiecare fâșie, se trece prin aparat, după care se pun tăițeii la uscat, pe un plan drept, sau atârnați pe o vergea.
Tăițeii se lasă la loc curat, umbros și aerisit, ca să se usuce complet, după care se pun în pungi de hârtie sau de pânză de bumbac și se depozitează în cămară, la un loc ferit de căldură și umezeală.
Daca ti-a placut reteta noastra "Taitei de casa" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (27)
|