Ingrediente
- 1 punga gnocchi de cartofi
- 500 gr rosii
- 1 lingura zahar
- 2 linguri ulei de masline
- 1 ceapa
- 2 catei de usturoi
- busuioc,sare
Mod de preparare
Se pune o oala cu apa pe foc.Cand incepe sa fiarba in clocot se adauga un praf de sare si 1 lingura de ulei(pentru a nu se lipi).Se adauga gnocchi si se lasa sa fiarba pana se ridica la suprafata.
Si pentru ca este vara am folosit rosii proaspete.Rosiile se oparesc putin,apoi le curatam de pielite.Le mixam la robot,pana devin suc.
Intr-o tigaie se pune uleiul si usturoiul zdrobit.Se lasa sa se rumenaesca un pic,apoi se scoate si se aduga ceapa tocata marunt.Se tine pe foc pana devine sticloasa,apoi se adauga rosiile.
Se adauga sare,busuioc si zaharul.Se fierbe sosul pana scade si devine ca o pasta.
Se adauga gnocci peste sos si se mai lasa 2-3 minute.Se servesc atat calde cat si reci.Se poate rade cascaval sau mozarella deasupra.
Daca ti-a placut reteta noastra "Gnocchi cu sos de rosii" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (6)
|