Gnocchi cu sos tomat si cod bacalhau

Postat de cristeena20 in Paste
26 Iun 2015 | 2750 vizualizari
Gnocchi cu sos tomat si cod bacalhau

M-am indragostit de acest fel de paste si alaturi de un sos potrivit poate fi o masa excelenta acompaniata de un vin alb racoritor.

Ingrediente

  • 1 pachet de gnocchi simpli
  • 3 rosii bine coapte
  • ulei de masline, sare, piper, 1 lingura zahar, 2 linguri pulpa de tomate, 1/2 cutie de rosii din conserva
  • 1 ceapa mica, 2 catei de usturoi
  • busuioc verde proaspat
  • 1 bucata de cod bacalhau
  • parmezan ras
  • sos picant optional

Mod de preparare

- Pregatim intai sosul si codul. Codul este din acel sarat si uscat, care in prealabil a fost inmuiat in apa timp de doua zile. L-am pus la fiert cu apa si boabe de piper alb cca 10 minute, apoi l-am scos si l-am maruntit cu mana. 

- Pentru sos avem nevoie neaparat de rosii coapte si rosii din conserva. In blender am pus rosiile si sucul de la cele din conserva , am pus busuiocul verde si am mixat , devenind un suc gros si aromat.

-In cratita am pus ceapa tocata fin cu ulei de malsine la calit, la foc mediu, sa nu se arda ci sa se inmoaie frumos . Adaugam apoi usturoiul tocat si el. Turnam sosul de tomate si punem inca 2-3 linguri de pastra de rosii. Amestecam bine si punem sare, piper alb . Lasam sa scada putin si sa se imbine gusturile si la final punem putin zahar, sa nu fie acid sosul. La final adaugam codul maruntit . 

- Gnocci proaspete se fierb conform instructiunilor de pe ambalaj si le strecuram si adaugam in sos. Servim cu mult parmezan ras si busuioc verde tocat la final.

Nu uitati si vinul alb sau verde rece.

Daca ti-a placut reteta noastra "Gnocchi cu sos tomat si cod bacalhau" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (18)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Paste cu sos de rosii si chiftele

Postat de Valclaudia

Paste cu sos de rosii si chiftele

Chiftelutele au fost preparate din ziua anterioara, la cuptor dupa retetab de aici . Pastele Hutton le fierbem in multa apa cu sare urmand instructiunile de pe ambalaj. Dupa ce au fiert le...

Citeste continuarea

Cappelletti in crema cu nuca

Postat de caroline

Cappelletti in crema cu nuca

Ceapa curatata o tocam marunt si o punem la calit in putin ulei (pentru un gust mai bun, caliti ceapa in 30 g unt). Adaugam apoi sucul de rosii  si amestecam cu o lingura de lemn. Punem...

Citeste continuarea

Comentarii

la 26.06.2015, 16:45
Arata suuuper fain !!!
la 26.06.2015, 16:46
big like, Crisule! big like!
la 26.06.2015, 16:48
mmmm... bun bun
la 26.06.2015, 16:48
la 26.06.2015, 16:59
Ce mult imi place!! Si pestele ala ma starneste

Vezi toate comentariile (18)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking