Gnocchi de casa pufosi in sos de rosii, Gorgonzola si Pancetta

Postat de Satisfyyourcravings in Paste
12 Iul 2018 | 2674 vizualizari
Gnocchi de casa pufosi in sos de rosii, Gorgonzola si Pancetta

Ingrediente

  • Pentru gnocchi:
  • 400 grame cartofi fainosi
  • sare
  • 15 grame Parmezan ras
  • 50 grame faina + 1 lingura pentru pudra suprafata de lucru
  • 1 galbenus de ou
  • Pentru sos:
  • 1 linguri de ulei
  • 70 grame Pancetta/ bacon
  • 1 catel de usturoi
  • 400 grame rosii cherry in bulion
  • 2 linguri de ulei
  • Pentru servit:
  • 300 grame fasole verde pastai
  • 70 grame Gorgonzola + Mascarpone (se poate folosi doar Gorgonzola)
  • patrunjel proaspat pentru servit
  • piper

Mod de preparare

Cartofii se spala bine, se usuca si se inteapa din loc in loc cu o furculita. 

Se coc in cuptorul preincalzit la 200 de grade C, 30-40 de minute. 

Se lasa putin la racorit, se taie in jumatati si se indeparteaza pulpa. Coaja se arunca, iar pulpa se transforma in piure cu ajutorul unei furculite. Se adauga parmezanul, faina si sare cat timp cartofii sunt inca calzi si se amesteca pana la se obtine un aluat omogen, usor lipicios. 

Se imparte in 2-4 parti egale care se modeleaza sub forma de sfoara, nu foarte subtire. 

Se pudreaza suprafata de lucru cu faina, iar cu un cutit presarat cu faina se taie bucati de marime potrivita. Se preseza usor cu o furculita pentru a obtine mici identatii. Astfel sosul adera mai bine. 

Se fierb in apa cu sare, pe rand, pana ies la suprafata. Se adauga direct in sos, sau, daca nu sunt folositi imediat, se transfera intr-un vas cu apa si gheata, se lasa cateva minute, se scurg si se stropesc cu putin ulei de masline. Se pot pastra in frigider 2 zile. 

Pentru sos, se taie Pancetta in bucati mici si se prajeste in ulei, impreuna cu usturoiul, la foc mediu pana devine crocanta, 4 minute. Se adauga rosiile in bulion si se mai lasa 10 minute. 

Intre timp, se curata fasolea de cotoare si se soteaza 5-6 minute in 2 linguri de ulei. La final se adauga sare. 

Se adauga gnocchi in sos, impreuna cu Gorgonzola si se amesteca cu grija. 

Se servesc cu fasole crocanta, patrunjel proaspat si piper. 

Daca ti-a placut reteta noastra "Gnocchi de casa pufosi in sos de rosii, Gorgonzola si Pancetta" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (13)
Retete similare

Fusilli cu ton la cuptor

Postat de licurici_lra

Fusilli cu ton la cuptor

Am pus apa la fiert. Cand a fiert apa, am adaugat pastele si putina sare, apoi le-am fiert 8 min. Am pus o lingura de ulei intr-o tigaie, am adaugat usturoiul pisat si l-a calit 1...

Citeste continuarea

Paste cu branza, mere si stafide

Postat de mirela0911

Paste cu branza, mere si stafide

Se fierb pastele conform instructiunilor de pe ambalaj. Se strecoara, se clatesc sub un jet de apa rece si se lasa sa se scurga.  Intr-un vas incapator se amesteca branza cu zaharul,...

Citeste continuarea

Comentarii

la 12.07.2018, 21:56
O daaaaa!! Grozav preparatul!
la 12.07.2018, 22:06
Ceva deosebit... Sunt buni gnocchii...!
la 12.07.2018, 23:01
la 12.07.2018, 23:12
Sigur sunt foarte gustosi la cat de bine arata!
la 13.07.2018, 00:04
Pare delicios!

Vezi toate comentariile (13)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Multicooking