Cartofii dulci se fierb în coajă, se curăță și se pasează ca pentru piure. Se adaugă ricotta, parmezanul, ouăle și sare. Se adaugă îndeajuns de multă făină pentru a obține un aluat ferm, dar ușor lipicios.
Se rup bucăți din aluat și, pe o suprafață presărată cu făină, se modelează sub formă de sfoară cu diametrul de 1 cm. Se taie bucăți cu lungime potrivită, iar cu o furculiță se fac mici adâncituri pe fiecare, pentru ca sosul să adere mai bine.
Se fierb în apă cu multă sare până se ridică la suprafață.
Într-o tigaie, se încălzesc 2 linguri de unt. Se adaugă ciupercile și se lasă la gătit, fără să se amestece, 5-7 minute. Se amestecă și se adaugă sare și piper. Se mai gătesc până când toată apa s-a evaporat și au devenit ușor crocante. Se adaugă restul de unt și se lasă până când prinde o culoare brună. Se adaugă usturoiul și rozmarinul, se gătesc 10 secunde, apoi se adaugă oțetul balsamic. Se lasă la gătit 1-2 minute, amestecând, până când oțetul a îmbrăcat ciupercile.
Se dau ciupercile la o parte și se adaugă gnocchi fierți. Se prăjesc până devin ușor crocanți, apoi se amestecă cu ciupercile.
Se așează pe farfurii și se presară brânză de oaie pe deasupra.