Gnocchi din cartofi dulci în sos de unt brun și ciuperci caramelizate

Postat de Satisfyyourcravings in Paste
10 Apr 2014 | 4416 vizualizari
Gnocchi din cartofi dulci în sos de unt brun și ciuperci caramelizate

Cum aș putea traduce "brown butter" altfel decât ca unt brun? Poate unt ars? Oricum s-ar traduce, este delicios și un hit în bucătările internaționale. Brânza de oaie oferă preparatului un plus de gust și culoare.

Ingrediente

  • Pentru gnocchi:
  • 2 cartofi dulci de mărime medie
  • 1 cutie Ricotta
  • 1 mână parmezan ras
  • 2 ouă
  • sare
  • făină cât cuprinde
  • Pentru sos:
  • 1 kg ciuperci proaspete, tăiate felii
  • 6 linguri unt
  • 2 căței de usturoi, pisați
  • 2 crenguțe rozmarin proaspăt, doar frunzele
  • 2 linguri oțet balsamic
  • sare/piper
  • 150 grame brânză tare de oaie

Mod de preparare

Cartofii dulci se fierb în coajă, se curăță și se pasează ca pentru piure. Se adaugă ricotta, parmezanul, ouăle și sare. Se adaugă îndeajuns de multă făină pentru a obține un aluat ferm, dar ușor lipicios. 

Se rup bucăți din aluat și, pe o suprafață presărată cu făină, se modelează sub formă de sfoară cu diametrul de 1 cm. Se taie bucăți cu lungime potrivită, iar cu o furculiță se fac mici adâncituri pe fiecare, pentru ca sosul să adere mai bine. 

Se fierb în apă cu multă sare până se ridică la suprafață. 

Într-o tigaie, se încălzesc 2 linguri de unt. Se adaugă ciupercile și se lasă la gătit, fără să se amestece, 5-7 minute. Se amestecă și se adaugă sare și piper. Se mai gătesc până când toată apa s-a evaporat și au devenit ușor crocante. Se adaugă restul de unt și se lasă până când prinde o culoare brună. Se adaugă usturoiul și rozmarinul, se gătesc 10 secunde, apoi se adaugă oțetul balsamic. Se lasă la gătit 1-2 minute, amestecând, până când oțetul a îmbrăcat ciupercile. 

Se dau ciupercile la o parte și se adaugă gnocchi fierți. Se prăjesc până devin ușor crocanți, apoi se amestecă cu ciupercile. 

Se așează pe farfurii și se presară brânză de oaie pe deasupra. 

Daca ti-a placut reteta noastra "Gnocchi din cartofi dulci în sos de unt brun și ciuperci caramelizate" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (13)
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Noodles cu legume si sos de soia

Postat de AlexTeacher

Noodles cu legume si sos de soia

Incepe prin a pune taiteii de orez la hidratat, in apa rece, pentru 10 minute. Procedeaza la fel si cu urechile de lemn.  Taie morcovii si ardeii batonete. Morcovii trebuie sa fie mai...

Citeste continuarea

Penne cu bacon si pesto la cuptor

Postat de caroline

Penne cu bacon si pesto la cuptor

Incepem prin a pune apa la fiert .Cand apa a inceput sa fiarba , punem sare si apoi pastele.Le lasam sa fiarba 8 minute ( sau in functie de tipul de paste folosit, fierbeti conform timpului...

Citeste continuarea

Comentarii

la 10.04.2014, 15:47
bun bun
la 10.04.2014, 15:59
bun bun
la 10.04.2014, 15:59
wow e bestiala combinatia asta, bravo
la 10.04.2014, 16:00
arata super!!!
la 10.04.2014, 16:36

Vezi toate comentariile (13)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking