Gnocchi din cartofi cu smantana si ceva fin de la Delaco

Postat de simona72 in Paste
11 Sep 2013 | 4727 vizualizari
Gnocchi din cartofi cu smantana si ceva fin de la Delaco

De cele mai multe ori ii cumpar gata facuti din magazin, ii fierb doar, mai adaug ce mai trebuie la ei si sunt gata. De data asta am avut ceva piure de cartofi ramas de la masa de pranz si am zis sa pregatesc cina pt Bogdan facand-ui niste gnochi. A fost pe placul copilului su smantana si branzica, dar si niste firimituri de cascaval...

Ingrediente

  • pt gnocchi:
  • 600-700 gr cartofi
  • 2 galbenusuri, sare
  • 150-200 gr faina
  • pt sos:
  • 1 lingura smantana
  • 1 lingura ceva fin de la Delaco
  • putin piper proaspat macinat
  • cateva firicele de cascaval ras

Mod de preparare

Curatati cartofii si fierbetii in apa cu sare. Cand sunt fierti zdrobitii ca pt piure si adaugati si un praf de sare. Puneti cele 2 galbenusuri si amestecati. Puneti cate putina faina si amestecati cu o lingura compozitia de cartofi. Trebuie sa va iasa un aluat de consistenta nu foarte tare. Luati 2-3 linguri din compozitia de cartofi daca vreti sa faceti doar o portie, o puneti pe masa de lucru infainata, tavaliti bine aluatul prin faina si faceti din el un sul. Cu cutitul taiati bucatele de 2 cm, bucatelele le tavaliti prin faina si cu ajutorul unei furculite presati o parte din bucatica taiata, formand gnochi.

Intre timp puneti apa cu sare la fiert ca aceasta sa fie deja fiarta pe cand ati terminat gnochi de facut. Fierbeti gnochi pana se ridica la suprafata, aproximativ 3-4 minute. Luati-i cu o paleta, adaugati smantana si ceva fin de la Delaco, amestecati usor, presarati putin piper proaspat macinat si cascaval ras.

Serviti cald. Pofta buna!!!

Daca ti-a placut reteta noastra "Gnocchi din cartofi cu smantana si ceva fin de la Delaco" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (19)
Retete similare

Penoni giganti in sos simplu de pesto si rosii cherry

Postat de Satisfyyourcravings

Penoni giganti in sos simplu de pesto si rosii cherry

Se fierb pastele conform instructiunilor de pe ambalaj, in apa cu sare.  Intre timp, se incalzeste putin ulei intr-o tigaie mare si se adauga usturoiul usor zdrobit cu podul palmei. Se...

Citeste continuarea

Gnocchi facuti in casa cu sos alb cu praz si ciuperci brune

Postat de simona72

Gnocchi facuti in casa cu sos alb cu praz si ciuperci brune

Sos: Se pune uleiul la incins intr-o tigaie mare sau una tip wok. Se adauga baconul taiat fasii si se prajeste 2-3 minute. De la praz, se foloseste partea alba si foarte putin din partea...

Citeste continuarea

Comentarii

la 11.09.2013, 21:38
la 11.09.2013, 21:38
hmmm vreau o portie
la 11.09.2013, 21:42
Bune feluri pe bază de brânzeturi ai gătit, Simona!
la 11.09.2013, 21:45
Mai ce harnicuta esti. Mereu mereu vii cu bunatati
la 11.09.2013, 21:46
Multumesc Dya, Padre Bya, hai ca mai am aluat si pun repede de o portie si pt tine!!

Vezi toate comentariile (19)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Multicooking