Ingrediente
- pt gnocchi:
- 600-700 gr cartofi
- 2 galbenusuri, sare
- 150-200 gr faina
- pt sos:
- 1 lingura smantana
- 1 lingura ceva fin de la Delaco
- putin piper proaspat macinat
- cateva firicele de cascaval ras
Mod de preparare
Curatati cartofii si fierbetii in apa cu sare. Cand sunt fierti zdrobitii ca pt piure si adaugati si un praf de sare. Puneti cele 2 galbenusuri si amestecati. Puneti cate putina faina si amestecati cu o lingura compozitia de cartofi. Trebuie sa va iasa un aluat de consistenta nu foarte tare. Luati 2-3 linguri din compozitia de cartofi daca vreti sa faceti doar o portie, o puneti pe masa de lucru infainata, tavaliti bine aluatul prin faina si faceti din el un sul. Cu cutitul taiati bucatele de 2 cm, bucatelele le tavaliti prin faina si cu ajutorul unei furculite presati o parte din bucatica taiata, formand gnochi.
Intre timp puneti apa cu sare la fiert ca aceasta sa fie deja fiarta pe cand ati terminat gnochi de facut. Fierbeti gnochi pana se ridica la suprafata, aproximativ 3-4 minute. Luati-i cu o paleta, adaugati smantana si ceva fin de la Delaco, amestecati usor, presarati putin piper proaspat macinat si cascaval ras.
Serviti cald. Pofta buna!!!
Daca ti-a placut reteta noastra "Gnocchi din cartofi cu smantana si ceva fin de la Delaco" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (19)
|