Gnocchi homemade cu sos alb si mazare

Postat de simona72 in Mancare copii
30 Mai 2016 | 4435 vizualizari
Gnocchi homemade cu sos alb si mazare

Gnocchi sunt niste galuste mici, facute din cartofi si faina. Optional se poate pune si ou, pentru a lega aluatul, dar ideea este sa faceti galustele moi, sa se topeasca in gura. Alegeti cartofi fainosi, sa fie fierti sau copti in coaja, sa absoarba cat mai putina apa, ulterior sa se adauge cat mai putina faina. La teorie stau bine, practica ma omoara si nu pun in practica de fiecare data. Pentru ca am vrut un aluat mai deosebit, colorat, am folosit cartof dulce. In graba mare l-am curatat, deci cum va spuneam… Este un aluat care se aseamana foarte bine cu cel de la galuste cu prune. Dupa ce ati fiert galustele, va este permisibil orice…sosuri de care vreti, legume, carne…

Ingrediente

Pentru gnocchi:

  • 1 cartof mare dulce(aproximativ 300 gr)
  • 4-5 linguri faina alba
  • 1 galbenus
  • 3-4 frunze proaspete de busuioc
  • Sare
  • Pentru sos:
  • 200 gr mazare congelata
  • 200 ml smantana pentru frisca
  • 50 gr parmezan ras
  • 50 gr cascaval ( emmentaler sau branza chedar) ras
  • Sare si piper proaspat rasnit
  • Pentru gratinare:
  • 1 lingura parmezan ras
  • 1 lingura cascaval ras

Mod de preparare

Pentru gnocchi: se pune cartoful la fiert(de preferat in coaja) in apa cu sare. Il probam cu furculita, iar cand aceasta patrunde cu usurinta inseamna ca, cartoful este fiert. Se zdrobeste cartoful, se face un piure. Se adauga 1 lingura faina, se amesteca, se adauga galbenusul si se amesteca din nou. Pentru aluat eu am folosit robotul de bucatarie, dar merge foarte uor si cu mana. Adaugati treptat faina, pana cand aluatul incepe sa prinda consistenta. Se taie marunt busuiocul si se pune in aluat. Aluatul, daca este unul prea umed va cere mereu faina. Cand puteti sa lucrati aluatul nu mai adaugati faina…il puneti pe masa de lucru, rupeti cate o bucata marisoara din el si-l faceti sul. Mainile sa fie mereu infainate…taiati aluatul in bucati de 2 cm si treceti bucatile prin putina faina(sa nu se lipasca intre ele). Daca vreti sa le faceti “adevarate” le apasati putin cu o furculita(vezi foto). Se fierb galustele in apa cu sare. Cand apa clocoteste se adauga galustele. Dupa ce se ridica la suprafata se mai lasa 2 minute sa fiarba. Se scot cu o spumiera si se adauga direct in sos…

Pentru sos: dam mazarea in 2-3 clocote. O scurgem de apa, adaugam smantana pentru frisca si lasam sa dea un clocot. Adaugam branzeturile date pe razatoare, lasam sa fiarba pana acestea sau topit. Potrivim de gust cu sare si piper. Adaugam galustele in sos, amestecam. Punem compozitia in vase individuale unse cu putin unt, adaugam deasupra putin parmezan si cascaval ras. Dam la cuptorul incins la 170 grade pentru 20 minute. Se serveste mancarea calda. Sa va fie de folos!!

Daca ti-a placut reteta noastra "Gnocchi homemade cu sos alb si mazare" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (18)
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Chec cu nesquik

Postat de reisnaor_2006

Chec cu nesquik

     Separam albusurile de galbenusi si le mixam bine cu un praf de sare. Adaugam treptat zaharul si mixam. Galbenusurile le amestecam cu uleiul si le punem peste albusuri,...

Citeste continuarea

Mic dejun

Postat de Constelatialeu

Mic dejun

Am intins feliile de paine cu sucitorul,le-am facut mai plate decat erau, le-am asezat in vasul de ceramica, am pus cateva bucatele de unt, apoi am asezat mozzarela, peste ea am asezat salamul, am...

Citeste continuarea

Comentarii

la 30.05.2016, 21:47
Deci d.p.m.d.v tuesti o sofisticheisan, combineisan,condimenteisan, o nebuloasa pentru mine, dar sincer m-as risca odata sa mananc la tine, ca dor n-oi da coltul doar din atat....
la 30.05.2016, 21:49
ooo, ce bunatate ai facut!
la 30.05.2016, 21:52
Ce bun!
la 30.05.2016, 21:54
ce bine arata
la 30.05.2016, 21:56
Pe cuvant de cercetas ca-ti gatesc ceva la intalneala sau poate ma/te fereste Doamne Doamne si nu avem unde, cu ce si timp) Sau, asta-i varianta cea mai buna, iti misti poponetul pana la mine

Vezi toate comentariile (18)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking