Ingrediente
- 100 grame spanac (baby) proaspăt
- 150 grame de făină albă
- 1 linguriță de praf de copt
- 2 ouă
- 150 ml de lapte
- 50 grame de unt topit și răcit
- 1/2 linguriță de zahăr
- 1 praf de sare
- ulei de floarea soarelui, pentru uns plăcile aparatului
Mod de preparare
Spanacul se alege, se spală și se opărește timp de 5-7 minute în apă clocotită cu sare. Apoi se strecoară foarte bine de apă și se taie grosier, sau se mixează fin (la alegere).
Separat se amestecă bine ingredientele solide (făina, sarea, zahărul, praful de copt) după care se adaugă spanacul și se încorporează cele două ouă și laptele. Se mixează bine, până ce rezultă un amestec puțin mai dens decât acela pentru clătite. La urmă se adaugă untul topit și răcit. Compoziția rezultată se lasă timp de 10 minute, ca să se așeze.
Când gofrierul (aparatul pentru gofre) este înfierbântat (s-a aprins beculețul portocaliu) se ung cu ulei cele doupă plăci și se toarnă câte un polonic de compoziție în cele două spații. Se închide aparatul, fără a bloca încuietoarea, ca să lase aluatului un spațiu ”de creștere”.
După 3-4 minute se verifică dacă gofrele au crescut și s-au rumenit ușor și se scot cu o paletă de lemn. Se pot servi calde, simple, ca atare, sau cu un sos, sau cu o salată.
De asemenea, aceste gofre pot constitui o garnitură specială, frumoaasă și gustoasă, alături de o felie de friptură.
Gofrele pot fi reîncălzite, dacă se fac dinainte și se răcesc între timp. De asemenea, ele pot fi păstrate la congelator și apoi se reîncălzesc la cuptorul cu microunde.
Daca ti-a placut reteta noastra "Gofre sarate, cu spanac" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (12)
|