Gogosari in otet

Postat de mihaelar63 in Conserve
29 Oct 2014 | 6617 vizualizari
Gogosari in otet

De multi ani am tot pus gogosarii pentru iarna prin reteta de marinare la rece: http://www.bucataras.ro/retete/gogosari-cu-hrean-marinati-la-rece-37152.html. Acum am dorit sa incerc si altceva .

Ingrediente

  • 6 kg gogosari rosii
  • 600 ml otet de vin
  • 600 gr zahar
  • 16 catei usturoi
  • 4 linguri de miere
  • 4 linguri ulei vegetal de calitate
  • 4 linguri sare mare neiodata
  • 4 foi dafin
  • 2 linguri boabe mustar
  • 2 linguri piper negru
  • frunze de telina

Mod de preparare

Gogosarii se spala . Se curata de seminte si se taie in felii , marimea preferata .

Usturoiul se curata . Frunzele de telina se spala .

Intr-oala se pune la fiert otetul , zaharul , sarea , mierea , uleiul, foile de dafin si boabele de mirodenii .Se amesteca pentru ca zaharul ,sarea si mierea sa se dizolve .

Pe rand se oparesc feliile de gogosari cate 2-3 minute , atat cat sa se schimbe usor culoarea .

Se scot gogosarii din lichidul fierbinte cu ajutorul unei palete perforate .

Dupa ce se racesc usor se aseaza in borcane bine spalate .

In fiecare borcan se mai introduce cate 2 catei de usturoi si  cate o foaie de telina .

Indesati usor gogosarii in borcan.Turnati zeama care s-a racit , avand grija ca aceasta sa treaca peste ultimii gogosari .

Infiletati borcanele cu capace sterilizate prin fierbere .

Pastrati borcanele la loc rece in camara sau pivnita .

Daca ti-a placut reteta noastra "Gogosari in otet" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (17)
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola

 Am preparat un burger în care brânza gorgonzola și-a pus amprenta pentru un gust delicios.

citeste mai mult
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia

Retete similare

Reteta de prune aperitiv umplute cu menta, usturoi si gogosar, marinate la rece

Postat de Ksenya

Reteta de prune aperitiv umplute cu menta, usturoi si gogosar, marinate la rece

Iata cum se prepara Reteta de prune aperitiv umplute cu menta, usturoi si gogosar, marinate la rece Am spalat bine prunele, le -am pus pe un prosop si le-am scos samburii. M-am apucat de...

Citeste continuarea

Salata de legume cu sos de mustar

Postat de panacris

Salata de legume cu sos de mustar

Legumele se spală, curăță și feliază subțire. Eu m-am ajutat cu Phiilică, robotul de bucătărie, morcovii rași pe răzătoarea mare, iar celelalte legume rase pe rindea 😉...

Citeste continuarea

Comentarii

la 29.10.2014, 17:24
la 29.10.2014, 17:26
la 29.10.2014, 17:32
Si eu puneam miere in compozitie, dar anul acesta m-am zgarcit
la 29.10.2014, 17:38
Meri , eu nu aveam mierea in program , dar tocmai a facut rost Andrei de miere buna . In fiecare an luam de la un coleg de al lui ce locuieste intr-o zona frumoasa ne-poluata , din Salaj .Nu stiu cum il cheama pe baiat decat ca ii spun ,, Parintele '' Pentru ca canta pe nas la chefuri ))
la 29.10.2014, 17:40
Si mie imi plac cu miere!

Vezi toate comentariile (17)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking