Gogosarii se spala . Se curata de seminte si se taie in felii , marimea preferata .
Usturoiul se curata . Frunzele de telina se spala .
Intr-oala se pune la fiert otetul , zaharul , sarea , mierea , uleiul, foile de dafin si boabele de mirodenii .Se amesteca pentru ca zaharul ,sarea si mierea sa se dizolve .
Pe rand se oparesc feliile de gogosari cate 2-3 minute , atat cat sa se schimbe usor culoarea .
Se scot gogosarii din lichidul fierbinte cu ajutorul unei palete perforate .
Dupa ce se racesc usor se aseaza in borcane bine spalate .
In fiecare borcan se mai introduce cate 2 catei de usturoi si cate o foaie de telina .
Indesati usor gogosarii in borcan.Turnati zeama care s-a racit , avand grija ca aceasta sa treaca peste ultimii gogosari .
Infiletati borcanele cu capace sterilizate prin fierbere .
Pastrati borcanele la loc rece in camara sau pivnita .