Ingrediente
- 7 kg gogosari
- 800 ml otet
- 8 linguri cu sare pt.muraturi
- 600 g zahar
- 2 radacini hrean
- 2 teline(frunza si radacina)
- mustar boabe
- piper boabe
- ienibahar
- frunze dafin
Mod de preparare
Spalam gogosarii si ii lasam la zvantat. Ii curatam de cotoare si seminte ,ii taiem in jumatati sau sferturi si ii punem intr-un vas mare. Amestecam zaharul ,otetul ,sarea si turnam peste gogosari. Adaugam frunzele de dafin si ii lasam 24 de ore la macerat . In acest interval avem grija sa amestecam de 4-5 ori in ei. A doua zi asezam gogosarii in borcane iar printre ei punem bucatele de hrean si telina.La fiecare borcan adaugam: dafin,boabe de mustar ,piper si ienibahar. Deasupra punem cate o tija cu frunze de telina si turnam lichidul strecurat , astfel incat sa acopere bine gogosarii. Sigilam borcanele cu capace si le depozitam in camara sau beci.
Daca ti-a placut reteta noastra "Gogosari in otet (la rece)" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (21)
|