Gogosari in sos

Postat de rocsi_1612 in Conserve
8 Sep 2010 | 24529 vizualizari
Gogosari in sos

Sincer nu mai stiu exact cine ne-a dat reteta dar de cand o avem o facem an de an...ies niste gogosari minunati ...

Ingrediente

  • 3 kg gogosari
  • 500 gr otet
  • 7 linguri bulion
  • 7 linguri zahar
  • 7 linguri mustar
  • 1 lingura sare mare
  • piper boabe
  • 4-5 foi de dafin
  • 200 ml apa
  • 120 ml ulei

Mod de preparare

Se spala bine gogosarii, apoi ii curatati de cotoare si toate semintele.
Ii taiati felii mai mari, nu foarte subtiri.
Intr-o tigaie mai mare puneti sa preparati sosul.
Turnati otetul, uleiul, apa, zaharul, bulionul, mustarul, sarea, cateva boabe de piper si foile de dafin rupte bucati mici.
Tigaia o asezati  pe foc, amestecati bine toate ingredientele, pana toate ingredientele s-au dizolvat, iar sosul incepe sa fiarba.
Cand sosul fierbe, puneti o mana sau doua de gogosari taiati, ii opariti circa 2 minute la foc potrivit,  apoi ii scoateti si puneti alta tura de gogosari, pana sunt gata toti.

Gogosarii pe care ii scoateti, ii asezati fierbinti in borcane si ii presati usor.
Dupa ce ati terminat toti gogosarii, turnati sosul fierbinte peste ei, mai faceti loc cu furculita pentru a intra sos peste tot.

Inchideti capacele ermetic, ii acoperiti cu o patura groasa si ii lasati acolo pana a doua zi, cand ii dati la loc racoros.
Sunt super, super deliciosi! Ii puteti servi cu fripturi, mancare de fasole, cu piure in zile de post si multe alte preparate!
PS: Din 4.2 kg de gogosari, mi-au iesit 3 borcane de 720 ml si 7 de 370 ml.

Daca ti-a placut reteta noastra "Gogosari in sos" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (20)
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Cum să recunoști un ulei de măsline de calitate
citeste mai mult
Cum să recunoști un ulei de măsline de calitate

Retete similare

Reteta de lasagna de post

Postat de rocsi_1612

Reteta de lasagna de post

Iata cum se prepara Reteta de lasagna de post Umplutura de legume: Ceapa curatata o tocati marunt. Ciupercile le spalati, le scurgeti bine de lichid si le mai taiati. Ardeiul rosu il...

Citeste continuarea

Reteta de pulpe de pui barbeque la cuptor

Postat de rocsi_1612

Reteta de pulpe de pui barbeque la cuptor

Iata cum se prepara Reteta de pulpe de pui barbeque la cuptor Spalati pulpele si le stergeti cu niste servetele. Intr-un bol amestecati sosul de kapia-gogosari, cel barbeque, amestecul de...

Citeste continuarea

Recomandari pentru tine si casa ta

Comentarii

la 08.09.2010, 14:15
sunt buuuni.si eu faceam anii trecuti. harnico
la 08.09.2010, 14:18
la 08.09.2010, 14:18
nu am facut niciodata dar dupa cum arata trebuie sa fie tare buni............
la 08.09.2010, 14:22
marsi dragelor...medi prima data cand a facut mama ma uitam la sos si asa ma mai strambam..ziceam dar eu nu mananc asa ceva...pana intr-o zi cand am gustat di ei totusi...sun deliciosi..sa pui sos din asta pe piure,sau intr-o salata orientala sa vezi ce gust le da
la 08.09.2010, 14:24
da, merge si garnitura la friptura dar si simpla, pe paine, in zilele de post

Vezi toate comentariile (20)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking