Gogosari in sos de rosii

Postat de Retetegg in Conserve
10 Noi 2012 | 48874 vizualizari
Gogosari in sos de rosii

Ideea de a pune gogosari in sos de rosii a venit de la soacra mea, care a pus in acest an gogosarii in acest fel. Cred ca e imposibil sa nu-i placa cuiva acesti gogosari, in sos dulce acrisor, ideali cam langa orice friptura, tocanita, pilaf etc.

Ingrediente

  • cantitatile sunt strict pentru 3 kg de gogosari curatati de cotoare si seminte - le calculati si le modificati in functie de cantitatea de gogosari pe care o aveti
  • 3 kg gogosari (sau gogosari si kapia rosii),
  • 300 ml otet,
  • 250 ml ulei,
  • 250 g zahar,
  • 2 linguri de sare grunjoasa,
  • 400 g pasta de tomate/suc de rosii/bulion/ketchup - de preferat facute in casa (nu le amestecati, se pune doar un sortiment),
  • 6-7 foi de dafin,
  • 2 linguri cu boabe de piper,
  • 2-3 linguri cu boabe de mustar,
  • borcane si capace.

Mod de preparare

Mai intai ne ocupam de gogosari. Ii spalam si le eliminam cotoarele. Apoi ii cantarim si in functie de cantitatea ramasa ne masuram ingredientele pentru sos. 

Fiecare jumatate de ardei o taiem inca o data sau de 2 ori pentru a obtine bucati (fasii) mai mici si subtiri. Il spalam in cateva ape si ii scurgem bine.  

Intr-o cratita mai mare punem otet, ulei, zahar, sare si pasta de tomate, apoi foi de dafin, boabe de piper si mustar.  

Punem cratita pe foc si lasam pana da intr-un clocot, apoi adaugam gogosarii si amestecam cu o spatula de lemn.  

Lasam la foc potrivit, aprox 25 de minute, amestecand de 2-3 ori.  

Oprim apoi focul si lasam 10 minute deoparte.  

Intre timp pregatim borcanele si capacele (trebuie sa fie curate si uscate). De asemenea pregatim si cateva furculite sau linguri de metal.  

Incepem sa punem cu o lingura ardeii si sosul in borcane. Mare atentie sa nu va ardeti! Folositi manusi de bucatarie cu care sa tineti borcanele, sau prosoape mai groase.  

In fiecare borcan punem ardei pana aproape de marginea de sus, si pana la capac completam cu sos.  

Strangem bine capacele si asezam borcanele pe cozi de linguri sau furculite...eventual lama de cutit. Compozitia din borcane e fierbinte si nu vrem sa riscam sa se sparga borcanul.   

Le lasam asa aprox 30 de minute, apoi le asezam intre o patura sau prosoape si lasam pana a doua zi sa se raceasca bine.  

Le depozitam apoi in camara sau beci.  

Nu este nevoie se mai fierbem borcanele cu gogosari fiindca rezista foarte bine asa.  

Sunt absolut deliciosi, sosul este extraordinar de bun, dulce-acrisor si foarte aromat!  

Mult spor si pofta buna!!

Daca ti-a placut reteta noastra "Gogosari in sos de rosii" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (25)
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Reteta de lasagna de post

Postat de rocsi_1612

Reteta de lasagna de post

Iata cum se prepara Reteta de lasagna de post Umplutura de legume: Ceapa curatata o tocati marunt. Ciupercile le spalati, le scurgeti bine de lichid si le mai taiati. Ardeiul rosu il...

Citeste continuarea

Ratatouille de legume

Postat de rocsi_1612

Ratatouille de legume

Spalati toate legumele. Vinetele si dovleceii, le taiati rondele potrivit de groase. Ardeiul rosu il taiati tot rondele, dar indepartati semintele si cotorul. Rosiile decojite le puneti in...

Citeste continuarea

Comentarii

la 10.11.2012, 16:20
stiu cat sunt de buni, ca si eu ii fac de ceva ani
la 10.11.2012, 16:23
Eu anul asta am facut prima data...sunt super incantata de ei ... cred ca nu-mi ajung pana la sarbatori
la 10.11.2012, 16:33
deliciossss vreau si eu.... felicitari
la 10.11.2012, 16:35
la 10.11.2012, 16:36
Multumesc

Vezi toate comentariile (25)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking