Painici cu sos de rosii si gogosari

Postat de rhapsody in Piine
7 Apr 2014 | 3317 vizualizari
Painici cu sos de rosii si gogosari

Vazusem pe un site muffinsi englezesti si mi-am dorit sa prepar cativa, insa nu stiu cum s-a intamplat ca am deviat si am ajuns sa fac aceste painici pufoase si versatile. A fost unanimitate ca sunt foarte gustoase. :)

Ingrediente

  • 1 kg faina de grau (000)
  • 50 g drojdie praspata (budafok)
  • 1 lgt zahar
  • 300 ml apa calduta
  • 250 g pasta de gogosari
  • 100 g sos de rosii si gogosari
  • 75 ml ulei masline (presat la rece)
  • 75 ml ulei floarea soarelui (presat la rece)
  • 25 g rosii uscate (5 bucati)
  • 3/4 lgt sare grunjoasa
  • 1/2 lgt usturoi pudra (optional)
  • 1 lgt condiment pizza (Fuchs)

Mod de preparare

1. Dam deoparte o cescuta de faina pentru modelat, iar restul o punem intr-un vas incapator. Facem o gaura in mijloc in care punem drojdia impreuna cu zaharul. Turnam apa calda si dizolvam drojdia ajutandu-ne de degete. Acoperim vasul si lasam la dospit 10-15 min intr-un loc caldut, lipsit de curenti.

2. Sosul de rosii si pasta de gogosari (la temperatura camerei) le punem in compozitie impreuna cu rosiile taiate marunt, ustroiul, sarea si ierburile aromate amestecand bine.

3. Inglobam in 3 transe uleiurile si framantam bine (7 minute).

4. Acoperim vasul si lasam la dospit o ora intr-un loc cald, lipsit de curenti.

5. Framantam din nou aluatul cu putina faina, il impartim in doua si intindem fiecare bucata pe blatul de lucru pudrat cu faina (grosimea foii de aluat poate varia intre 2,5 - 4 cm depinde cat de inalte le vreti) si decupam cu o forma rotunda (7.5 cm diametru). 

6. Preincalzim cuptorul la 190 grade celsius.

7. Transferam painicile intr-o tava tapetata cu silicon/hartie de copt (distanta dintre ele sa fie de 5-6 cm), le acoperim cu un prosop si lasam sa dospeasca 10 minute.

8. Introducem in cuptor un vas cu apa rece (jos) si tava cu painici (pe raftul din mijloc) pentru 30 minute (sau pana cand se rumenesc). 

S-aveti pofta!

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Painici cu sos de rosii si gogosari" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (24)
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia

Retete similare

Cornuri pufoase cu mac

Postat de ela

Cornuri pufoase cu mac

Lasam la temperatura camerei cu o ora inainte cel putin faina, ouale, untul. Cernem faina (eu de doua ori).Pe lnga cele 750gr faina eu am mai avut nevoie de vreo2-3linguri de faina spre sfarsit...

Citeste continuarea

Paine cu smantana

Postat de Pungasa_Rogue

Paine cu smantana

Intr-un castron mare se amesteca drojdia cu o lingura de zahar, putina apa calda (circa 100 ml) si 100 g faina si se lasa sa creasca la loc cald. Dupa aceea, se cern 900 g faina peste maiaua...

Citeste continuarea

Comentarii

la 07.04.2014, 17:21
bune
la 07.04.2014, 17:28
la 07.04.2014, 17:34
Decat muffins, mai bune painicile tale!
la 07.04.2014, 17:35
Hmmm!
la 07.04.2014, 17:35
Ya

Vezi toate comentariile (24)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Multicooking