Painici cu sos de rosii si gogosari

Postat de rhapsody in Piine
7 Apr 2014 | 3131 vizualizari
Painici cu sos de rosii si gogosari

Vazusem pe un site muffinsi englezesti si mi-am dorit sa prepar cativa, insa nu stiu cum s-a intamplat ca am deviat si am ajuns sa fac aceste painici pufoase si versatile. A fost unanimitate ca sunt foarte gustoase. :)

Ingrediente

  • 1 kg faina de grau (000)
  • 50 g drojdie praspata (budafok)
  • 1 lgt zahar
  • 300 ml apa calduta
  • 250 g pasta de gogosari
  • 100 g sos de rosii si gogosari
  • 75 ml ulei masline (presat la rece)
  • 75 ml ulei floarea soarelui (presat la rece)
  • 25 g rosii uscate (5 bucati)
  • 3/4 lgt sare grunjoasa
  • 1/2 lgt usturoi pudra (optional)
  • 1 lgt condiment pizza (Fuchs)

Mod de preparare

1. Dam deoparte o cescuta de faina pentru modelat, iar restul o punem intr-un vas incapator. Facem o gaura in mijloc in care punem drojdia impreuna cu zaharul. Turnam apa calda si dizolvam drojdia ajutandu-ne de degete. Acoperim vasul si lasam la dospit 10-15 min intr-un loc caldut, lipsit de curenti.

2. Sosul de rosii si pasta de gogosari (la temperatura camerei) le punem in compozitie impreuna cu rosiile taiate marunt, ustroiul, sarea si ierburile aromate amestecand bine.

3. Inglobam in 3 transe uleiurile si framantam bine (7 minute).

4. Acoperim vasul si lasam la dospit o ora intr-un loc cald, lipsit de curenti.

5. Framantam din nou aluatul cu putina faina, il impartim in doua si intindem fiecare bucata pe blatul de lucru pudrat cu faina (grosimea foii de aluat poate varia intre 2,5 - 4 cm depinde cat de inalte le vreti) si decupam cu o forma rotunda (7.5 cm diametru). 

6. Preincalzim cuptorul la 190 grade celsius.

7. Transferam painicile intr-o tava tapetata cu silicon/hartie de copt (distanta dintre ele sa fie de 5-6 cm), le acoperim cu un prosop si lasam sa dospeasca 10 minute.

8. Introducem in cuptor un vas cu apa rece (jos) si tava cu painici (pe raftul din mijloc) pentru 30 minute (sau pana cand se rumenesc). 

S-aveti pofta!

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Painici cu sos de rosii si gogosari" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (24)
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Colacei de post cu fulgi de cartofi

Postat de Valclaudia

Colacei de post cu fulgi de cartofi

Intr-un castron incapator punem zaharul, drojdia, sarea si fulgii de cartofi. Adaugam apa calduta si 1/4 din pachetul de margarina. Amestecam, adaugam faina si framantam aluatul pana...

Citeste continuarea

Chifle cu branza si cartofi

Postat de merisor67

Chifle cu branza si cartofi

Preparam mai intai un piure obisnuit de cartofi. Curatam, spalam si portionam cartofii, apoi ii punem la fiert in apa cat sa fie acoperiti, plus o lingurita de sare. Ii lasam sa fiarba pana...

Citeste continuarea

Comentarii

la 07.04.2014, 17:21
bune
la 07.04.2014, 17:28
la 07.04.2014, 17:34
Decat muffins, mai bune painicile tale!
la 07.04.2014, 17:35
Hmmm!
la 07.04.2014, 17:35
Ya

Vezi toate comentariile (24)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking