Ingrediente
- 3 kg gogosari
- 350 g pasta tomate (din aceea groasa)
- 250 ml otet de 9 grade
- 250 g zahar + putina miere / 300-400 g zahar (aici banuiesc ca este vorba de gust, eu pun 300 g zahar)
- 100 ml ulei
- 2 linguri sare (neaparat grunjoasa, pentru muraturi)
- piper boabe, foi de dafin
Mod de preparare
Gogosarii spalati si curatati se taie fasii de un deget grosime. Celelalte ingrediente se amesteca intr-o cratita si se pun pe foc sa dea in cateva clocote.
Se iau gogosarii si se pun in sosul clocotind pana cand se patrund putin, dar sa aveti grija sa ramana crocanti. Nu va speriati ca este sos putin, gogosarii isi vor lasa suficienta zeama.
Ca sa se patrunda uniform puneti intai jumatate din cantitate, ii scoateti cu spumiera cand sunt patrunsi, apoi adaugati restul si repetati procesul.
Se aseaza apoi gogosarii in borcanele curatate si sterilizate si se toarna sosul fierbinte peste ei. Se capacesc si se racesc in paturi groase.
Daca ti-a placut reteta noastra "Gogosari in sos" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (9)
|