Ingrediente
- Gogoșari 1500 g,
- Zahăr tos 100 g,
- Muștar classic 100 g,
- Ulei de floarea soarelui 100 ml,
- Oțet 100 ml,
- Sare grunjoasă 1 lingură,
- Condimente (piper boabe, boabe de muștar, boabe de coriandru, fulgi chilli))
- Foi de dafin 3-4 bucăți
Mod de preparare
Gogoșarii se spală, se taie în patru și se curăță de semințe și cotor.
Într-un vas mai înalt se adaugă, oțetul, sarea, zahărul, uleiul și condimentele, ce se pun la fiert la foc mic, amestecându-se contiuu până ce clocotește. Apoi se adaugă sferturile de gogoșar, rând pe rând, se țin la foc mediu cca. 1-2 minute, amestecându-se ușor cu lingura de lemn, aopi se lasă la foc mic cca. 6 minute, până se înmoiae puțin, atât cât să fie crocanți.
Apoi se scot gogoșarii se lasă la răcorit, se pun în borcanele sterilizate, se adaugă sosul, se căpăcesc borcanele.
Borcanele se pun într-un vas adânc pe un strat de ziare sau prosoape de bucătărie, se completează cu apă, până la nivelul capacului și se lasă la sterilizat la foc mic cca. 30-40 de minute după ce începe să fiarbă apa. Apoi se lasă borcanele să se răcească în vasul cu apă feirbinte.
A adoua zi se etichetează borcanele și se depozitează la rece.
P.S. Data viitoare voi face porție dublă, deja s-au evaporat trei borcane, abia am prins unul pentru prezentarea finală! 😉
Daca ti-a placut reteta noastra "Gogosari in sos de mustar" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (13)
|