Ingrediente
- 5kg de gogosari
- 1conopida(1-2kg)
- 1l de otet
- 1kg de zahar
- boabe de piper,mustar,coriandru
- frunze de dafin
- ardei iute
- 2lde apa
- 3linguri de sare
- radacina de hrean
Mod de preparare
Gogosarii taiati in jumatati sau sferturi,depinde cat sunt de mari si spalati;conopida desfacuta in buchetele si spalata sub jet de apa rece;
in borcane curate se pun intercalat,un rand de gogosari,un rand de conopida,apoi restul ingredientelor,bucatele de dafin,semintele,hreanul taiat suvite,si ardeiul rondele;
intr-o oala se fierbe otetul cu apa,zahar,si sare,dupa ce s-a racit se toarna peste gogosari,se infileteaza bine apoi se pun borcanele la bain-marie pentru 10-15min din momentul in care incepe sa fiarba apa;
se lasa in apa sa se raceasca sau se pun in patura,dupa care merg la camara.
Daca ti-a placut reteta noastra "Gogosari la otet" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (7)
|