Gogosari marinati , umpluti cu legume

Postat de anisoara in Conserve
14 Sep 2010 | 11627 vizualizari
Gogosari marinati , umpluti cu legume

Acesti gososari sau ardei se pot prepara cu marinada din aceasta receta http://www.bucataras.ro/retete/10067/gogosari-marinati-cu-miere-de-albina.html sau voi descrie o alta marinada , pe care puteti sa o folositi si la marinarea gogosarilor fara umplutura.

Ingrediente

  • se prepara MARINADA nr 1  :
  • 600  ml de apa
  • 1 pahar de
  • 250 gr de otet alb de 9%
  • 2 linguri mari de zahar
  • 2 linguri mari de sare
  •   piper aromat in boabe
  • frunza de dafin
  • catei de usturoi , taiat in felii sau intregi  
  •   MARINADA Nr 2 :
  • 1litru de apa 
  • 1 pahar de ulei fara miros
  • 1 pahar de otet alb ,
  • 9% 3 linguri de miere de albina
  • 2 linguri de sare mascata
  • piper aromat in boabe
  • frunza de dafin 
  • catei de usturoi , taiati in felii sau intregi
  • condiment gvozdica n ( rusa) , in romana mi se pare ca  5-6 cuisoare
  • condiment scortisoara 

Mod de preparare

Voi descrie proportia pentru un borcan de 2 litri.

Pentru aceasta reteta se alege 1 kg de gogosari sau ardei , de marime mai mica. Se spala si se inlatura coditele si semintele . Se spala 700 gr.de morcov si 400 gr de ceapa. Ceapa se taie cuburele, iar morcoviul se da prin razatoare. Totul se prajeste in ulei. Se pune intr-o farfurie, se adauga 5 catei de usturoi taiati felioare si se sareaza foarte putin, deoarece sarea va fi prezenta in marinada. Vinetele mijlocii se taie in rondele, se sareaza si se lasa pentru 30 de minute , ca sa-i iasa sucul amarui. Se prajesc foarte putin in ulei incins pe o parte si alta .

Se prepara MARINADA n 1  :

600  ml de apa 1 pahar de 250 gr de otet alb de 9% 2 linguri mari de zahar 2 linguri mari de sare  piper aromat in boabe frunza de dafin  catei de usturoi , taiat in felii sau intregi

MARINADA N 2 :

1litru de apa  1 pahar de ulei fara miros 1 pahar de otet alb , 9% 3 linguri de miere de albina 2 linguri de sare mascata piper aromat in boabe frunza de dafin  catei de usturoi , taiat in felii sau intregi condiment gvozdica n ( rusa) , in romana mi se pare ca  5-6 cuisoare condiment koritsa ( rusa) nu cunosc traducerea in romana

Marinada se pune la fiert si cand clocoteste se fierb gogosarii si ardeii timp de 4-5 minute. Se scurg, se scot din ceaunul cu marinada si se pun la racit. Fiecare gogosar se umple cu morcov si se acopera cu o felie prajita de vanata. Se aranjeaza in borcan , printre care se adauga crengute de telina ( optional). Se umple pana sus. Se toarna marinada - ochi  se pun capacele sterilizate si se sterilizeaza intr-un vas cu apa , timp de 30 de minute, pana sucul din borcane va deveni limpede. Se trag capacele si se pun sub plapuma pentru 48 de ore cu fundul in sus.  

Mai departe nu va spun nimic. Pozele va descriu gustul nemaipomenit si aspectul acestor gogosari umpluti. In retetele mele de marinare a gogosarilor  am descris 3 moduri de marinada. Se poate folosi oarecare din marinada dorita.  Eu prefer marinada din prima reteta de sus - gogosari marinati in miere de albina. Aceasta marinada este gandita si cizelata de mine foarte multi ani si eu o prefer mai mult decat celelalte , care contin si apa.

receta de gogsari impluti cu varza. vezi gasi o alta metoda. deasemenea inlocuti morcovul cu varza murata , descrisa dupa receta aceasta , turnati marinada , care o doriti si sterilizati borcanele pana va fi sucul limpede.   In iarna cand veti deschide un borcan cu asa gogosari, va asigur , ca o sa dispara momentan.

Daca ti-a placut reteta noastra "Gogosari marinati , umpluti cu legume" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (10)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

4 pere

100 gr brânză gorgonzola DOP

30 gr miere

Miez de nucă

Câteva fire de... citeste mai mult

Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Gogosari marinati umpluti cu legume

Postat de anisoara

Gogosari marinati umpluti cu legume

Se spala bine toate legumele si se usuca. La gogosari  se inlatura  codita si semintele.Gogosarii ramin intregi. Vinata se taie rondele si se preasara cu putina sare fiecare...

Citeste continuarea

Comentarii

la 14.09.2010, 17:01
arata demential
la 14.09.2010, 17:10
nu pot da decat 5 furci...
la 14.09.2010, 18:50
perfecti!
la 14.09.2010, 20:50
Multumesc din suflet, este putin de lucru, dar se merita efertul depus la aceats receta.
la 14.09.2010, 22:04
chiar as fi curioasa sa prepar asa ceva , cumo fi cu vanata ?

Vezi toate comentariile (10)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking