Gogosari opariti in otet

Postat de Mokuska in Muraturi
5 Mai 2015 | 21699 vizualizari
Gogosari opariti in otet

Este prima data cand am facut acesta reteta. Vreau sa va spun ca va recomand cu mare drag. Gogosarii sunt crocanti, dulci-acrisori.

Ingrediente

  • 5 kg gogosari curatati
  • 700 ml otet
  • hrean 2 felii/ borcan
  • 300 g zahar (sau dupa gust)
  • 2 linguri sare grunjoasa
  • boabe mustar 2 linguri si piper boabe 1 lingura, 4-5 foi de dafin

Mod de preparare

In borcanele streilizate se pun la fund cate 1 felie de hrean. Gogosarii se spala si se taie in 4.

Punem la fiert otetul cu sare, zahar si condimentele.

Dupa ce a dat in clocot lichidul punem pe rand  gogosarii la oparit, le mai impingem cu o lingura sub zeama fierbinte, dupa care le scoatem intr-un vas sa se raceasca. Le asezam in borcane, turnam lichidul peste, ajutandu-ne de un cutit infipt pe marginea borcanului, impartim bobitele in borcane si mai punem 1 rondeluta de hrean deasupra.

Dupa ce s-au racit le inchidem cu capac ermetic.

Daca ti-a placut reteta noastra "Gogosari opariti in otet" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (15)
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola

 Am preparat un burger în care brânza gorgonzola și-a pus amprenta pentru un gust delicios.

citeste mai mult
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia

Retete similare

Gogosari in sos de mustar cu otet

Postat de Pungasa_Rogue

Gogosari in sos de mustar cu otet

Gogosarii se curata de cotor si seminte, se spala si se taie in bucati mari. Intr-o cratita se pun zaharul, mustarul, uleiul, otetul, sarea, boabele de piper si foile de dafin. Se pune cratita...

Citeste continuarea

Gogosari in otet

Postat de oanapl

Gogosari in otet

Alegi gogoșari mari, tari, frumoși, copți și fără defecte. Îi speli, îi ștergi cu un prosop de hârtie, îi feliezi în patru (sau mai mult) după care îi...

Citeste continuarea

Comentarii

la 05.05.2015, 10:20
Si din astia fac si imi plac tare mult!
la 05.05.2015, 10:23
la 05.05.2015, 10:23
la 05.05.2015, 10:39
super buni
la 05.05.2015, 10:42
tare buni!

Vezi toate comentariile (15)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking