Ingrediente
- 5 kg gogosari curatati
- 700 ml otet
- hrean 2 felii/ borcan
- 300 g zahar (sau dupa gust)
- 2 linguri sare grunjoasa
- boabe mustar 2 linguri si piper boabe 1 lingura, 4-5 foi de dafin
Mod de preparare
In borcanele streilizate se pun la fund cate 1 felie de hrean. Gogosarii se spala si se taie in 4.
Punem la fiert otetul cu sare, zahar si condimentele.
Dupa ce a dat in clocot lichidul punem pe rand gogosarii la oparit, le mai impingem cu o lingura sub zeama fierbinte, dupa care le scoatem intr-un vas sa se raceasca. Le asezam in borcane, turnam lichidul peste, ajutandu-ne de un cutit infipt pe marginea borcanului, impartim bobitele in borcane si mai punem 1 rondeluta de hrean deasupra.
Dupa ce s-au racit le inchidem cu capac ermetic.
Daca ti-a placut reteta noastra "Gogosari opariti in otet" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (15)
|