Gogosele cu branza si crema de ciocolata

Postat de rocsi_1612 in Dulciuri
2 Noi 2015 | 5710 vizualizari
Gogosele cu branza si crema de ciocolata

Am vazut reteta la bucataras Ruxy si din prima am fost incantata de ele, mi-am dorit sa fac si eu. Am cumparat cele necesare si m-am pus pe treaba. Se fac tare usor, sunt bune de numa, numa, dar sa mancam mai rarut, ca au ceva calorii. Dar o data, merge sa ne facem o pofta! :) Multumesc mult pentru reteta draga Ruxy!

Ingrediente

  • 275 gr branza de vaci bine scursa
  • 2 oua
  • 2 linguri sos caramel
  • 3 linguri amidon
  • 7 linguri faina
  • 1 lingurita praf de copt
  • 2 linguri zeama de lamaie
  • 2 lingurite esenta de vanilie
  • un praf de sare
  • crema de ciocolata (eu am folosit din aia in doua culori de la borcan)
  • zahar pudra
  • ulei pentru prajit

Mod de preparare

Intr-un bol amestecam branza de vaci cu ouale si sosul caramel.
Praful de copt il stingen cu putina zeama de lamaie, il adaugam in compozitia de mai sus.
Punem praful de sare, amidonul, faina cernuta si amestecam cu ajutorul unei linguri.
La final aromatizam totul cu esenta de vanilie.
Vom obtine un aluat usor moale si lipicios.

Pregatim o tava in care presaram niste faina.
Ne infainam si mainile, luam bucati din compozitie, le aplatizam, punem cate o lingurita de crema de ciocolata, apoi formam niste mingiute. Trebuie sa avem foarte bine infainate minile, altfel o sa va fie greu sa le modelati.
Gogosile formate le asezam in tava in care am pus faina. Mie mi-au iesit 12 bucati, potrivite ca marime.

Cand le terminam de facut, punem ulei intr-o tigaie, o transferam pe foc.
Cand uleiul s-a incins, reglam focul sa fie potrivit, punem gogoselele la prajit.
Le rumenim pe ambele parti, apoi le scoatem intr-un bol, pe servetele de bucatrie.

Eu am rumenit doua ture de gogosi si am schimbat uleiul dupa prima tura, pentru ca a mai iesit din ciocolata si s-a inegrit putin.
Le lasam putin sa se racoreasca, se pudreaza cu zahar si se servesc calde.
Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Gogosele cu branza si crema de ciocolata" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (46)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Tort cu clatite

Postat de sufletista

Tort cu clatite

Clatite -intr-un bol adaugam ouale intregi si le batem impreuna cu un praf de sare,adaugam zaharul,faina,coaja de portocala,praful de copt,amestecam cu telul adaugand treptat apa si laptele....

Citeste continuarea

Pancakes vanilate de post

Postat de rocsi_1612

Pancakes vanilate de post

Intr-un vas am amestecam cu un tel apa minerala, uleiul si zaharul, pana acesta din urma se topeste. Adaugam zaharul cu pastai de vanilie si coaja rasa de lamaie. Incorporam si praful de budinca...

Citeste continuarea

Comentarii

la 02.11.2015, 20:14
Ce frumoase sunt,si cred ca sunt delicioase
la 02.11.2015, 20:19
bune bune
la 02.11.2015, 20:24
Arata delicios...sa inteleg Rocs ca ai inlocuit laptele condensat cu sos caramel? O idee grozava...multumesc ca ai incredere sa probezi retetele mele si sa fi si creativa pe deasupra, bravo scumpo...imbratisari!
la 02.11.2015, 20:26
Sunt asa bune Camelya
la 02.11.2015, 20:26
Multumesc Vladimir

Vezi toate comentariile (46)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking