Gogoşele cu mascarpone

Postat de diaconta in Dulciuri
10 Dec 2013 | 7031 vizualizari
Gogoşele cu mascarpone

Am promis că mă cuminţesc în privinţa dulciurilor până la Crăciun,dar cum mai aveam ceva mascarpone şi mama a vrut nişte gogoşi,am facut o porţtie mică de gogoşele.Mi-au plăcut mult,au avut o textură interesantă,ceva între gogoş clasice şi papanaşi.

Ingrediente

  • 250 g crema mascarpone
  • 2-3 linguri de zahar
  • 2 oua
  • 300 g faina
  • 1 lingurita praf de copt
  • sare
  • coaja de lamâie
  • vanilie
  • ulei pentru prajit
  • frisca sau smântâna pentru servit

Mod de preparare

Crema mascarpone am mixat-o cu zaharul,am adaugat ouale,aromele si la final faina amestecata cu sarea si praful de copt.

Cantitatea de faina este aproximativa,puneti atat cat e necesar pentru a obtine un aluat omogen din care sa puteti face gogoselele.

Am pus coca la frigider jumatate de ora.

Dupa acest timp,am facut gogosele si le-am prajit în ulei încins pe ambele parti.

Va fi nevoie de o cantitate mai mare de ulei pentru a se praji bine.

Le-am scos pe un servetel absorbant,apoi le-am servit cu frisca.

 

Simplu,rapid  si bun!!!!

Daca ti-a placut reteta noastra "Gogoşele cu mascarpone" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (43)
Tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci

Preparăm o rețetă de tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci.

citeste mai mult
Tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Desert tort M (Maria, Marian si toti sfintii si sfintele de azi )

Postat de Constelatialeu

Desert tort M (Maria, Marian si toti sfintii si sfintele de azi )

Blat : Am folosit o forma cu diametru de 24 cm , tapetata cu hartie de copt. Albusurile cu un praf de sare le-am mixat bine, apoi am adaugat zaharul si am mixat pana am obtinut o bezea tare....

Citeste continuarea

Desert tort 25 de arginti

Postat de Constelatialeu

Desert tort 25 de arginti

Am folosit o tava 24/35 cm cu pereti detasabili, am imbracat-o in folie alimentara. Am preparat gogosele de ecler, apoi le-am umplut si le-am glazurat ( reteta de ecler e si ea in paginea mea, o...

Citeste continuarea

Comentarii

la 10.12.2013, 19:36
Ce bune
la 10.12.2013, 19:36
la 10.12.2013, 19:39
Minunate....chiar dimi am vrut sa fac si eu ...dar mi-am pus pofta-n cui...asta dupa ce le vazusem la Nigella pe Paprika cu ricotta si Sambuca...yamyyy....arata deliiiiicios Diuta mea draga!
la 10.12.2013, 19:41
Ruxy,cred ca mergeau si mai mititele si cu o visina inauntru
la 10.12.2013, 19:42
Sunt perfecte asa

Vezi toate comentariile (43)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking