Gogoşele cu mascarpone

Postat de diaconta in Dulciuri
10 Dec 2013 | 7056 vizualizari
Gogoşele cu mascarpone

Am promis că mă cuminţesc în privinţa dulciurilor până la Crăciun,dar cum mai aveam ceva mascarpone şi mama a vrut nişte gogoşi,am facut o porţtie mică de gogoşele.Mi-au plăcut mult,au avut o textură interesantă,ceva între gogoş clasice şi papanaşi.

Ingrediente

  • 250 g crema mascarpone
  • 2-3 linguri de zahar
  • 2 oua
  • 300 g faina
  • 1 lingurita praf de copt
  • sare
  • coaja de lamâie
  • vanilie
  • ulei pentru prajit
  • frisca sau smântâna pentru servit

Mod de preparare

Crema mascarpone am mixat-o cu zaharul,am adaugat ouale,aromele si la final faina amestecata cu sarea si praful de copt.

Cantitatea de faina este aproximativa,puneti atat cat e necesar pentru a obtine un aluat omogen din care sa puteti face gogoselele.

Am pus coca la frigider jumatate de ora.

Dupa acest timp,am facut gogosele si le-am prajit în ulei încins pe ambele parti.

Va fi nevoie de o cantitate mai mare de ulei pentru a se praji bine.

Le-am scos pe un servetel absorbant,apoi le-am servit cu frisca.

 

Simplu,rapid  si bun!!!!

Daca ti-a placut reteta noastra "Gogoşele cu mascarpone" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (43)
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola

 Am preparat un burger în care brânza gorgonzola și-a pus amprenta pentru un gust delicios.

citeste mai mult
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia

Retete similare

Desert tort M (Maria, Marian si toti sfintii si sfintele de azi )

Postat de Constelatialeu

Desert tort M (Maria, Marian si toti sfintii si sfintele de azi )

Blat : Am folosit o forma cu diametru de 24 cm , tapetata cu hartie de copt. Albusurile cu un praf de sare le-am mixat bine, apoi am adaugat zaharul si am mixat pana am obtinut o bezea tare....

Citeste continuarea

Desert tort 25 de arginti

Postat de Constelatialeu

Desert tort 25 de arginti

Am folosit o tava 24/35 cm cu pereti detasabili, am imbracat-o in folie alimentara. Am preparat gogosele de ecler, apoi le-am umplut si le-am glazurat ( reteta de ecler e si ea in paginea mea, o...

Citeste continuarea

Comentarii

la 10.12.2013, 19:36
Ce bune
la 10.12.2013, 19:36
la 10.12.2013, 19:39
Minunate....chiar dimi am vrut sa fac si eu ...dar mi-am pus pofta-n cui...asta dupa ce le vazusem la Nigella pe Paprika cu ricotta si Sambuca...yamyyy....arata deliiiiicios Diuta mea draga!
la 10.12.2013, 19:41
Ruxy,cred ca mergeau si mai mititele si cu o visina inauntru
la 10.12.2013, 19:42
Sunt perfecte asa

Vezi toate comentariile (43)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking