Gogosele pudrate

Postat de Ina in Dulciuri
20 Mar 2011 | 7043 vizualizari
Gogosele pudrate

Pe 1 februarie mi-a facut cineva pofta de gogosi... Le-am executat de atunci, dar pana acum nu am reusit sa le postez aici.... :"> Sau n-am vrut ... nu stiu d'astea =))

Ingrediente

  • un plic de drojdie dr'Oetker
  • 100 g margarina
  • un ou
  • 3 linguri de zahar
  • un praf de sare
  • faina ( cat cuprinde )
  • coaja rasa de portocala si lamaie ( eu am avut in frigider, conservata cu zahar )
  • apa calda (  cca 300 ml )

Mod de preparare

   Drojdia o frecam bine cu o lingurita de zahar si un strop de apa calduţa. Adaugam inca 100 ml apa calda pentru a topi bine drojdia, apoi turnam toata compoziţia peste faina in care am facut un crater in prealabil si acoperim vasul. Lasam sa creasca maiaua, la loc cald, cca 30 minute. Cand a crescut, incepem framantarea, adaugand in compoziţie oul, margarina, restul de zahar si un praf de sare. La final adaugam si coaja rasa de lamaie si portocala. Obtinem o coca potrivita pentru a o intinde . 

   Formam gogosele dupa cum dorim: cu paharul, cu cutitul sau folosind forme figurine. 

  Prajim gogoselele in ulei incins si le servim pudrate cu zahar.

Daca ti-a placut reteta noastra "Gogosele pudrate" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (15)
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia

Retete similare

Desert rulouri cu branza dulce

Postat de diaconta

Desert rulouri cu branza dulce

Am pregatit mai întâi aluatul pentru ca trebuie sa dospeasca. Drojdia am amestecat-o cu o lingurita de zahar, putin lapte caldut si o lingura de faina. Am lasat-o sa se activeze....

Citeste continuarea

Prajitura cu foi si gem de prune

Postat de sufletista

Prajitura cu foi si gem de prune

Prunele le scoatem samburi,adaugam zaharul si batonul de scortisoara,punem la fiert pana ce se ingroasa(cca 1 ora la foc mic spre mediu)lasam sa se raceasca foarte bine,scoatem batonul de...

Citeste continuarea

Comentarii

la 20.03.2011, 15:34
ce dor imi e de niste gogosi
la 20.03.2011, 15:41
bunee
la 20.03.2011, 15:41
e o reteta foarte simpla, dar rezultatul este excelent
la 20.03.2011, 16:17
ce bune sunt..si frumoase frumoase
la 20.03.2011, 16:18
Luk

Vezi toate comentariile (15)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking