Gogosele super mici

Postat de elena1988 in Dulciuri
6 Feb 2011 | 27757 vizualizari
Gogosele super mici

Cum toata ziua am petrecut-o astazi in bucatarie, m-am gandit sa fac si niste gogosele, dar nu clasicele gogosi, ci niste gogosi minuscule, sper sa va placa , va invit pe toate sa savurati niste gogosele.

Ingrediente

  • 400 gr de faina
  • 20 gr de drojdie proaspata
  • 50 gr de unt sau margarina topita la temperatura camerei
  • esenta de portocale dar foarte putin, cateva picaturi
  • coaja de lamaie si portocala
  • 1 lingura de zahar
  • 1 pliculet de zahar vanilat
  • 1 pahar de lapte dulce caldut cam 200 ml
  • 2 galbenusuri

Mod de preparare

Se dizolva drojdia in putin lapte caldut, punem restul de lapte, punem si zaharul vanilat si cel normal, coaja de lamaie si portocala, esenta de portocala, amestecam bine si punem faina.

Amestecam din nou si adaugam galbenusurile, apoi faina si untul topit, amestecam bine si punem restul de faina.

Daca va mai cere faina compozitia ii mai puneti. Lasam la dospit 1-2 ore, rasturnam pe blat si mai punem putina faina. Intindem coca cam de 2 cm, incingem uleiul foarte bine si punem gogosicile, la sfarsit le pudram cu zahar pudra.

Daca ti-a placut reteta noastra "Gogosele super mici" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (20)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Desert cozonac Coronita cu zmeura

Postat de eumimi

Desert cozonac Coronita cu zmeura

 Adaugam margarina topita, laptele, 2 oua, zaharul, esenta si un praf de sare si framantam un aluat moale, dar nelipicios. Daca mai este nevoie, mai adaugati faina. Acoperim aluatul cu...

Citeste continuarea

Biscuiti Amaretti cu piure de castane

Postat de ctlina

Biscuiti Amaretti cu piure de castane

Într-un castron , se amestecă pudra de migdale cu zahărul pudră . Adăugați piureul de castane. Se adauga apoi cele 2 albusuri si se amesteca bine. Dam la rece la frigider pentru o...

Citeste continuarea

Comentarii

la 06.02.2011, 21:41
Ce dragalase-s.
la 06.02.2011, 21:54
la 06.02.2011, 21:54
foarte bine sunt multe si ajung pentru toata lumea
la 06.02.2011, 21:59
la 06.02.2011, 22:00
Minunate!!! Cata munca!

Vezi toate comentariile (20)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking