Gogosele pudrate

Postat de Ina in Dulciuri
20 Mar 2011 | 7011 vizualizari
Gogosele pudrate

Pe 1 februarie mi-a facut cineva pofta de gogosi... Le-am executat de atunci, dar pana acum nu am reusit sa le postez aici.... :"> Sau n-am vrut ... nu stiu d'astea =))

Ingrediente

  • un plic de drojdie dr'Oetker
  • 100 g margarina
  • un ou
  • 3 linguri de zahar
  • un praf de sare
  • faina ( cat cuprinde )
  • coaja rasa de portocala si lamaie ( eu am avut in frigider, conservata cu zahar )
  • apa calda (  cca 300 ml )

Mod de preparare

   Drojdia o frecam bine cu o lingurita de zahar si un strop de apa calduţa. Adaugam inca 100 ml apa calda pentru a topi bine drojdia, apoi turnam toata compoziţia peste faina in care am facut un crater in prealabil si acoperim vasul. Lasam sa creasca maiaua, la loc cald, cca 30 minute. Cand a crescut, incepem framantarea, adaugand in compoziţie oul, margarina, restul de zahar si un praf de sare. La final adaugam si coaja rasa de lamaie si portocala. Obtinem o coca potrivita pentru a o intinde . 

   Formam gogosele dupa cum dorim: cu paharul, cu cutitul sau folosind forme figurine. 

  Prajim gogoselele in ulei incins si le servim pudrate cu zahar.

Daca ti-a placut reteta noastra "Gogosele pudrate" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (15)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Desert fursecuri de Martisor

Postat de mirela0911

Desert fursecuri de Martisor

Albusurile, la temperatura camerei, se mixeaza pana incep sa devina spuma apoi se adauga pe rand zaharul. Se mixeaza pana devine o spuma densa, tare. In acest moment se adauga si colorantul gel....

Citeste continuarea

Crumble cu piersici, mure si pesmet

Postat de timea

Crumble cu piersici, mure si pesmet

ungem vasele cu unt spalam fructele piersicile le taiem cubulete si le asezam in vase adaugand si murele presaram peste fructe scortisoara macinata intr-un vas...

Citeste continuarea

Comentarii

la 20.03.2011, 15:34
ce dor imi e de niste gogosi
la 20.03.2011, 15:41
bunee
la 20.03.2011, 15:41
e o reteta foarte simpla, dar rezultatul este excelent
la 20.03.2011, 16:17
ce bune sunt..si frumoase frumoase
la 20.03.2011, 16:18
Luk

Vezi toate comentariile (15)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking