Gogosele rapide cu urda si dulceata de visine

Postat de Patricia_Iordache_79 in Dulciuri
16 Iul 2013 | 4438 vizualizari
Gogosele rapide cu urda si dulceata de visine

Aveam prin frigider putina urda si tot o dadeam de colo-colo nestiind ce sa fac cu ea. Si-am cautat o reteta cu urda si-am gasit. :) Tare bune au fost gogoselele! Sursa: e-retete.ro

Ingrediente

  • 250 gr. urda;
  • 1 ou;
  • 120 ml. lapte dulce;
  • 150 gr. faina alba;
  • 1 lingura cu zahar;
  • 1 plic zahar vanilat;
  • 2 lingurite rase cu praf de copt;
  • putina sare;
  • 1/4 lingurita nucsoara (praf);
  • 1/4 lingurita cu scortisoara (praf);
  • 1 lamaie verde (doar coaja, rasa);
  • ulei (pentru prajit);
  • zahar pudra vanilat (pentru decor);
  • visine din dulceata.

Mod de preparare

Amestecam urda cu oul si laptele pana obtinem o compozitia omogena, care va arata ca o smantana subtire.

Separat amestecam faina, zaharul, zaharul vanilat, praful de copt, sarea, nucsoara, scortisoara, coaja de lamaie si le turnam peste compozitia de urda.

Amestecam bine pana obtinem un aluat elastic care nu curge de pe lingura.
Acoperim vasul si punem la frigider pentru minim 30 minute.

Punem uleiul sa se incinga si dam focul mediu spre mic.

Formam gogoselele folosind o lingurita. Punem compozitia din lingurita in uleiul incins. Le ajutam din cand in cand sa  se faca uniform pe ambele parti, intorcand fiecare gogosica cu ajutorul unei spatule.

Cand sunt rumene, dupa aproximativ 5 minute, le scoatem pe prosoape de hartie si le lasam sa se raceasca.

Le pudram cu zahar si le punem de-asupra cate o visina din dulceata.

Sunt bune si reci si calde.

Daca ti-a placut reteta noastra "Gogosele rapide cu urda si dulceata de visine" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (45)
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!

Retete similare

Dulceata de smochine

Postat de CameliaComan

Dulceata de smochine

Spalam bine smochinele. Le taiem coditele si taiem fiecare smochina pe lungime in doua jumatati. Punem apa si zaharul intr-o oala mare. Le lasam la foc potrivit pana se transforma intr-un sirop....

Citeste continuarea

Inghetata cu banane si caise

Postat de Pungasa_Rogue

Inghetata cu banane si caise

Bananele se feliaza si se pun in congelator. Caisele se spala, apoi se scufunda in apa fierbinte pentru jumatate de minut. Se scot din apa si li se ia pielea, se indeparteaza samburele, se...

Citeste continuarea

Comentarii

la 16.07.2013, 11:15
mmm bune,bune
la 16.07.2013, 11:16
la 16.07.2013, 11:16
Arata bine dar cum urda nu mananc las pentru altii
la 16.07.2013, 11:17
la 16.07.2013, 11:17
Rocsi, crezi ca eu mananc? De aceea o tot dadeam de colo-colo prin frigider. Dar in combinatia asta e...de-li-cioa-sa! Pe bune!

Vezi toate comentariile (45)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking