Semilune cu gem de vişine

Postat de ionix in Dulciuri
9 Sep 2010 | 6501 vizualizari
Semilune cu gem de vişine

ce faci cand fratiorul tau te roaga sa-i faci ceva dulce??? eh? dar cand n-ai chef de copt si chestii fandosite ?? :D eh, incropesti ceva ca deh, un fratior am si yo :D:D

Ingrediente

  • 500 g faina
  • 3 linguri cu unt
  • circa 100 ml cu apa
  • coaja rasa de la o lamaie
  • 1 ou
  • 6 linguri cu zahar
  • un cubulet de drojdie proaspata (cel pt 500 g faina)
  • gem de visine
  • un out batut pentru uns

Mod de preparare

Faina se pune intr-un bol mai inalt, se face un gol in mijlocul ei. In gaura formata-n faina asezam oul, zaharul, coaja de lamaie si un praf de sare. Punem untul la topit iar peste punem apa si o lingura cu zahar, lasam apa cat sa se incalzeasca putin si luam de pe foc. In apa calduta punem drojdia si putina faina deasupra. Lasam maiaua la dospit vreo 15-20 de min. Maiaua o turnam in bolul cu faina si amestecam bine bine. Framantam un aluat care sa nu fie lipicios. (daca e nevoie mai puneti putina apa calda sau faina, depinde de cum va iese aluatul). Lasam aluatul la dospit acoperit cu un prosop si la loc caldut. Se lasa pana-si dubleaza volumul.

Pe o planseta curata punem putin ulei, intindem uleiul pe planseta, intindem o foaie de aluat  subtire si decupam cerculete cu un pahar mai mare. Punem dulceata in mijloc, ungem marginile cu ou, unim marginile formand astfel un semicerc si presam marginile cu o furculita.

Intr-un ceaun punem vreo 200 ml de ulei la incins, cand s-a incins bine punem semilunele la prajit in ele.

Le scoatem pe un servetel, sa absorba surplusul de ulei, si apoi presaram zahar pe ele

Pofta buna!

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Semilune cu gem de vişine" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (9)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Lichiu cu smantana si pere

Postat de RuxyRux

Lichiu cu smantana si pere

Din aceasta cantitate eu am facut o tava( tava mare de cuptor, atipica), voi puteti imparti blatul in doua bucati si sa intindeti aluatul subtire la dimensiunea tavii pe care doriti sa o folositi....

Citeste continuarea

Mini tiramisu reteta cu crema de vanilie si ciocolata

Postat de CameliaComan

Mini tiramisu reteta cu crema de vanilie si ciocolata

Tiramisu reţetă originală Prima dată o să facem pișcoturile. Separăm albușurile de gălbenușuri și le punem in două boluri mari. Peste albușurile de ou punem un praf de sare și 50...

Citeste continuarea

Comentarii

la 09.09.2010, 17:34
Acuma eu cate primesc ?
la 09.09.2010, 17:52
eee...pe langa un frate ai si o surioarammm ce bunataturi
la 09.09.2010, 19:38
Si noi suntem pofticioase! Ne faci si noua?
la 09.09.2010, 20:05
mai ai loc pentru o surioara? pot sa te rog si eu pt. ceva dulce? ma multumesc cu o semiluna...sau poate doua!
la 09.09.2010, 22:07
noua,NE FACI?????

Vezi toate comentariile (9)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking