Semilune cu gem de vişine

Postat de ionix in Dulciuri
9 Sep 2010 | 6523 vizualizari
Semilune cu gem de vişine

ce faci cand fratiorul tau te roaga sa-i faci ceva dulce??? eh? dar cand n-ai chef de copt si chestii fandosite ?? :D eh, incropesti ceva ca deh, un fratior am si yo :D:D

Ingrediente

  • 500 g faina
  • 3 linguri cu unt
  • circa 100 ml cu apa
  • coaja rasa de la o lamaie
  • 1 ou
  • 6 linguri cu zahar
  • un cubulet de drojdie proaspata (cel pt 500 g faina)
  • gem de visine
  • un out batut pentru uns

Mod de preparare

Faina se pune intr-un bol mai inalt, se face un gol in mijlocul ei. In gaura formata-n faina asezam oul, zaharul, coaja de lamaie si un praf de sare. Punem untul la topit iar peste punem apa si o lingura cu zahar, lasam apa cat sa se incalzeasca putin si luam de pe foc. In apa calduta punem drojdia si putina faina deasupra. Lasam maiaua la dospit vreo 15-20 de min. Maiaua o turnam in bolul cu faina si amestecam bine bine. Framantam un aluat care sa nu fie lipicios. (daca e nevoie mai puneti putina apa calda sau faina, depinde de cum va iese aluatul). Lasam aluatul la dospit acoperit cu un prosop si la loc caldut. Se lasa pana-si dubleaza volumul.

Pe o planseta curata punem putin ulei, intindem uleiul pe planseta, intindem o foaie de aluat  subtire si decupam cerculete cu un pahar mai mare. Punem dulceata in mijloc, ungem marginile cu ou, unim marginile formand astfel un semicerc si presam marginile cu o furculita.

Intr-un ceaun punem vreo 200 ml de ulei la incins, cand s-a incins bine punem semilunele la prajit in ele.

Le scoatem pe un servetel, sa absorba surplusul de ulei, si apoi presaram zahar pe ele

Pofta buna!

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Semilune cu gem de vişine" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (9)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Pandispan cu migdale, stafide si ciocolata

Postat de Oana

Pandispan cu migdale, stafide si ciocolata

Spalati stafidele, apoi opariti-le cu apa clocotita. Scurgeti apa si adaugati peste ele esenta de rom si crema de whisky Separati ouale si bateti...

Citeste continuarea

Briose albe, umplute cu jeleu de portocale si crema fina

Postat de privatelaura

Briose albe, umplute cu jeleu de portocale si crema fina

Eu am pornit cu aceasta idee, intrucat am avut cateva albusuri pastrate in frigider si am vrut sa le fructific. Asadar, intr-un vas curat, punem albusurile, un praf de sare si le mixam spuma...

Citeste continuarea

Comentarii

la 09.09.2010, 17:34
Acuma eu cate primesc ?
la 09.09.2010, 17:52
eee...pe langa un frate ai si o surioarammm ce bunataturi
la 09.09.2010, 19:38
Si noi suntem pofticioase! Ne faci si noua?
la 09.09.2010, 20:05
mai ai loc pentru o surioara? pot sa te rog si eu pt. ceva dulce? ma multumesc cu o semiluna...sau poate doua!
la 09.09.2010, 22:07
noua,NE FACI?????

Vezi toate comentariile (9)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking