Ingrediente
- 20 de linguri de faina cu varf
- 2 linguri de zahar
- coaja de lamaie
- esenta de vanilie
- un praf de sare
- un ou
- 25 gr drojdie proaspata
- 500-600 ml apa calduta
- 500 ml ulei
Mod de preparare
Faina, zaharul, sarea, esenta de vanilie,coaja de lamie si oul se pun in castron.
Drojdia se dizolva in 100-150 ml apa calduta si se toarna in castron. Se amesteca.
Se adauga apa treptat si amestecam pana se incorporeaza faina si obtinem un aluat ce poate fi intins.
Se adauga 2 linguri de ulei si se framanta, pana se incorporeaza uleiul.Se lasa la dospit 40 -50 min.
Se presara masa cu faina, se intinde foaie si se taie cu forma.
Uleiul se pune la incins si se prajesc gogosile si se o parte si pe alta. Se scot si se lasa la scurs pe servet de hartie.
Daca ti-a placut reteta noastra "Gogosi" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (21)
|