Gogosi cu iaurt

Postat de Adele in Dulciuri
1 Sep 2014 | 6366 vizualizari
Gogosi cu iaurt

Daca tot ploua la mine azi ma apucat '' harnicia'' si am incercat sa pregatesc gogosile in alt mod si ma pot declara multumita chiar daca reteta bunicii mele ramane preferata :X

Ingrediente

  • 600 gr faina.
  • 1 ou.
  • 1 iaurt grecesc cu gust de vanilie.(170 gr)
  • 10 gr drojdie.
  • 6 linguri cu zahar.
  • 3 linguri de ulei.
  • 200 ml apa calda.
  • sare (o lingurita ).
  • 500 ml ulei pentru prajit.
  • Decor : zahar pudra + scortisoara.

Mod de preparare

Intr-un vas punem faina ,sarea si zaharul ,amestecam cu o lingura dupa care punem oul si iaurtul ,intr-un pahar punem apa calda si drojdia ,dizolvam pine si turnam in vas ,amestecam si incepem sa framantam ,dupa care punem ulei si il terminam de framantat ,il acoperim si il lasam pentru 20-30 de minute la cald .

Cand aluatul creste il impartim in 2-3 parti,intindem cate o foaie si cu un pahar taiem cercuri,le lasam cateva minute dupa care le prajim in ulei bine incalzit,pe ambele parti.
Cand se mai racesc pudram cu zahar si scortisoara(daca va place) .

Pofta buna !!

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Gogosi cu iaurt" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (28)
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Desert gogosi crocante cu sirop

Postat de madi_marin

Desert gogosi crocante cu sirop

Într-un castron se pun gălbenuşurile, smântâna sau iaurtul gras, untul, sare, praf de copt şi apa şi se amestecă bine. Se pun esenţa şi coaja rasă de lămâie şi se...

Citeste continuarea

Desert gogosele rapide

Postat de Constelatialeu

Desert gogosele rapide

Intr-un bol punem iaurtul, smantana, oul, coaja de lamaie, sarea, zaharul vanilat si praful de copt. Le omogenizam bine, apoi adaugam faina cernuta. Obtinem un aluat nu foarte tare, dar nici...

Citeste continuarea

Comentarii

la 01.09.2014, 11:18
bune tare de tot!
la 01.09.2014, 11:21
delicioase
la 01.09.2014, 11:37
Robert
la 01.09.2014, 11:37
Roxana
la 01.09.2014, 11:56

Vezi toate comentariile (28)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking