Gogosi cu mere

Postat de miha in Dulciuri
25 Feb 2010 | 8020 vizualizari
Gogosi cu mere

Ingrediente

  • 120 ml lapte caldut
  • 2 oua
  • 1 lingura ulei
  • 50 g zahar
  • 2 pliculete zahar vanilat
  • 1 cutie crema de unt Milli
  • 2 lingurite drojdie uscata
  • 1/2 lingurita sare
  • 550 g faina
  • Pentru umplutura:
  • 2 mere
  • 2 lingurite scortisoara
  • 2 linguri zahar

Mod de preparare

Merele se curata de coaja, se taie cubulete si se presara cu zahar si scortisoara.

Aluatul este cel ce-l pregatesc de obicei la gogosi.

L-am preparat la masina de paine,programul framantare+dospire,in total 1 ora si jumatate.Am pus ingredientele in cuva masinii si am scos aluatul pe masa infainata cand a fost gata crescut.

Se intinde intr-o foaie de 0.5 cm grosime, iar peste foaie se repartizeaza uniform cubuletele de mere.

Se ruleaza cat mai strans posibil, apoi cu un cutit bine ascutit se taie felii de cca 2 cm.

Se mai lasa putin pe masa la crescut, apoi se pun la prajit in baie de ulei.

Se prajesc pe ambele parti, se scot pe prosop absorbant, apoi se pudreaza cu zahar din abundenta.

Dupa o idee preluata de la Andreea.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Gogosi cu mere" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (18)
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia

Retete similare

Desert gogosi umplute cu mere

Postat de oanapl

Desert gogosi umplute cu mere

Într-un castron, amesteci făina și drojdia uscată. Adaugi laptele încălzit în prealabil și frămânți bine. Adaugi zahărul, sarea și oul și frămânți 10...

Citeste continuarea

Desert gogosi de post umplute cu mere

Postat de rocsi_1612

Desert gogosi de post umplute cu mere

Aluatul: Intr-un bol, cernem faina. Adaugam zaharul, drojdia, sarea, coaja de portocala si le amestecam toate cu o paleta. Incepem si incorporam apa minerala calduta treptat si vanilia....

Citeste continuarea

Comentarii

la 25.02.2010, 23:02
grozava idee!am mancat prea devreme ,zic 2 mese pe zi ,iarna si cand vad minunatia asta ,iar salivez....bravo, Iasi!
la 25.02.2010, 23:12
nu poate fi decat favorita reteta asta
la 25.02.2010, 23:46
Suuper tare, trebuie neaparat sa fac si eu astfel de gogosi, cred ca sunt o bunatate!
la 26.02.2010, 00:12
ARATA FOARTE BINE SI CRED CA SUNT SI FOARTE BUNE!si cel mai importantunt usor de facut
la 26.02.2010, 10:28
Ce ideee super! foarte bine arata! Mai ai una si pt. mine?

Vezi toate comentariile (18)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Multicooking