Gogosi cu suc de portocale de post

Postat de rocsi_1612 in Dulciuri
9 Apr 2012 | 4696 vizualizari
Gogosi cu suc de portocale de post

Ingrediente

  • 600 gr faina
  • 1 cub mic de drojdie
  • 4-5 linguri smantana vegetala
  • 2 linguri de zahar
  • sucul stors de la o jumatate de portocala
  • coaja rasa de portocala
  • 1 plic zahar vanilat
  • 1 canita mica cu lapte de soia
  • zahar pudra
  • ulei

Mod de preparare

Intr-un ibric punem laptele si il incalzim foarte putin. Drojdia o frecam cu o lingurita de zahar. Intr-un bol punem faina si facem o gaura pe mijloc. Punem drojdia acolo si o lasam sa stea asa cam 5 minute. Adaugam coaja si sucul de portocala,smantana si zaharul. Amestecam bine cu mainile,punem zaharul vanilat,iar mai apoi picuram cate putin lapte de soia caldut si framantam bine. Cand nu se mai lipeste de maini nu mai este nevoie sa adaugam lapte. Ne ungem mainile cu putin ulei si mai framantam cam 5 minute,apoi lasam aluatul la dospit la loc cald si acoperit cu un prosop curat.

Dupa ce a stat suficient la dospit ,presaram niste faina pe masa de lucru. Rupem bucatele de aluat,le intindem cu sucitorul si decupam ce forme dorim.

Le punem la prajit,intr-o tigaie cu ulei incins. Le rumenim pe ambele parti ,apoi le scoatem intr-un bol si le pudram cu zahar.

Pofta buna!!! Le-am servit cu dulceata de visine si de piersici.O bunatate!

Daca ti-a placut reteta noastra "Gogosi cu suc de portocale de post" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (19)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Gogosi de post cu suc de portocale

Postat de Elena_Daria

Gogosi de post cu suc de portocale

Punem intr-o cana drojdia, 2 lingurite de zahar si 150 ml apa calduta. Amestecam pana se inmoaie drojdia, apoi presaram deasupra putina faina si lasam la dospit aproximativ 10-15 minute....

Citeste continuarea

Gogosi aromate de post

Postat de lilik

Gogosi aromate de post

Intr-un bol cernem cele 2 tipuri de faina si le amestecam cu sarea si zaharul vanilat. Punem apa la incalzit si in ea topim zaharul si drojdia,apoi punem si coaja rasa de lamaie si...

Citeste continuarea

Comentarii

la 09.04.2012, 11:36
ce aromate
la 09.04.2012, 11:44
foarte gustoase
la 09.04.2012, 11:45
mmmmmmm ce bune sunt vreausi eu
la 09.04.2012, 11:58
bune bune
la 09.04.2012, 11:59
bune

Vezi toate comentariile (19)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking