Gogosi la cuptor cu scortisoara

Postat de Bucataras in Retete diabetici
5 Mai 2015 | 11860 vizualizari
Gogosi la cuptor cu scortisoara

In mod normal, gogosile sunt prajite in ulei, insa acestea au fost facute la cuptor pentru a reduce continutul de grasime si implicit numarul de calorii, dar nu si gustul!

Ingrediente

  • 500gr faina
  • 1/2lingurita sare
  • 50gr indulcitor Green Sugar
  • 1plic drojdie uscata
  • 1 ou mare
  • 200 ml lapte degresat, cald
  • 75ml apa calda
  • 1 coaja de portocala
  • scortisoara

Mod de preparare

  1. Cerneti faina si sarea intr-un castron mare. Amestecati drojdia cu green sugar si apa calduta. Faceti o gaura in faina si turnati laptele cald, coaja rasa de portocala, oul batut cu furculita, ca pentru omleta,  si amestecul de drojdie, apa si green sugar. Se amesteca toate pana se obtine un aluat moale. Se pune aluatul pe masa presarata cu faina si se framanta pana devine elastic si nu se lipeste de maini.
    Se imparte in 20 bucati egale si se modeleaza in forma de bilute.
    Se pun bilutele, distantate intre ele, in tavi in care am pus hartie de copt si se lasa la dospit 40 minute sau pana isi dubleaza volumul.
    Se incalzeste cuptorul la 200C si se coc gogosile 12-15 minute sau pana capata o culoare aurie. Se lasa putin la racit dupa care se ung cu lapte si se tavalesc prin Green Sugar amestecat cu scortisoara.
    Acum as vrea sa fac un calcul simplu ca sa vedeti diferenta intre aceste gogosi si gogosile simple, clasice.
Daca ti-a placut reteta noastra "Gogosi la cuptor cu scortisoara" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (15)
Retete similare

Gogosi pufoase la cuptor

Postat de CameliaComan

Gogosi pufoase la cuptor

Pentru inceput facem aluatul pentru gogosi. Amestecam faina cu drojdia si o punem intr-un vas. In centrul ei adaugam oul batut, zaharul, coaja de portocala rasa, laptele usor caldut si 50 g de unt...

Citeste continuarea

Gogosi pufoase la cuptor

Postat de gatiticuspor

Gogosi pufoase la cuptor

Intr-un castron incapator adaugati faina, laptele caldut (pastrati putin lapte pentru a dizolva drojdia, cam jumatate de cana), zaharul, jumatate din cantitatea de unt, oul coaja de portocala si...

Citeste continuarea

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

Comentarii

la 05.05.2015, 14:12
la 05.05.2015, 14:14
la 05.05.2015, 14:14
Interesant, la favorite!
la 05.05.2015, 14:19
super reteta,la favo
la 05.05.2015, 14:22
Arata suuper! La cuptor încă n am încercat trebuie neapărat testate

Vezi toate comentariile (15)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Fructe de mare
Slow Cooker
Retete diabetici
Multicooking