Ingrediente
- 1 kg faina
- 500 ml lapte dulce
- 200 g zahar
- 2 oua
- 50 g drojdie proaspata
- 1 ceasca ulei
- 1 esenta rom
- coaja de la o lamaie
- coaja de la o portocoala
Mod de preparare
Laptele impreuna cu zaharul se pun intr-un vas pe foc, amestecand usor pentru a e dizolva zaharul. Se lasa putin sa se raceasca - trebuie sa fie caldut, apoi se adauga drojdia.
Intr-un bol se pune faina, coaja de lamaie si portocala, cele 2 oua (in poza sunt 4 ptr ca am facut cantitate dubla) si esenta de rom. Am inceput sa amestec usor, adaugand laptele caldut, iar la final am incorporat cescuta de ulei. Am framatat bine, "batand" bine aluatul, la fel ca la cozonac, ptr cca 15-20 minute. Am lasat la crescut o ora.
Aluatul l-am impartit in bilute potrivite, cat mingea de ping-pong, pe care le-am mai lasat la crescut cca 15 minute. Am format gogosile si le-am prajit in ulei din abundenta.
Le-am pudrat cu zahar si le-am servit cu pofta!
Daca ti-a placut reteta noastra "Gogosi pufoase" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (30)
|