Gogosi pufoase cu stafide

Postat de gurita_ta2005 in Dulciuri
23 Mai 2013 | 5259 vizualizari
Gogosi pufoase cu stafide

Ingrediente

  • 400-550 g faina alba
  • 100 ml lapte
  • 50 ml suc de portocale
  • 50 g unt
  • 50 g zahar
  • 1 ou
  • 1 plic zahar vanilat
  • 1 lingurita de scortisoara
  • 1 pliculet de drojdie
  • coaja de lamaie si portocala
  • esenta de rom si vanilie
  • zahar pudra
  • 2-3 linguri de stafide

Mod de preparare

Faina (in jur de 500 g intra) se amesteca cu zaharul vanilat,scortisoara,drojdia,oul si zaharul tos.Se adauga sucul de portocala,esentele,coaja de portocala si lamaie.

Laptele se incalzeste in cuptorul cu microunde (dar sa nu fiarba).si se adauga peste aluat,impreuna cu untul topit,se amesteca totul cu o lingura de lemn,adaugam si stafidele si incepem sa framantam cu mana ,adaugam faina pana nu se mai lipeste de mana.

Se acopera vasul si se pune la cald timp de 2-3 ore.

Pe masa de lucru se pune faina,se pune aluatul si se mai framanta putin,se intinde bine si cu forme se pun deoparte gogosile.Se lasa sa se odihneasca 20 minute.

Intr-un ceaun punem ulei(200 g-300 g),cand e incins se aduga pe rand gogosile.Se scot pe un servet de hartie ,se muta intr-un castron si se pudreaza zahar pudra.

Daca ti-a placut reteta noastra "Gogosi pufoase cu stafide" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (39)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Reteta de gogosi pufoase si aromate cu aluat dospit

Postat de Caty

Reteta de gogosi pufoase si aromate cu aluat dospit

Preaparare Reteta de gogosi pufoase si aromate cu aluat dospit Amestecam drojdia cu zaharul și laptele călduț. Lăsăm 10 minute acoperit. Cernem faina, adăugăm ouăle, sarea,laptele...

Citeste continuarea

Comentarii

la 23.05.2013, 16:55
la 23.05.2013, 16:56
liliana
la 23.05.2013, 16:56
la 23.05.2013, 16:56
babi
la 23.05.2013, 16:58
ce bine miroaseee yamii

Vezi toate comentariile (39)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking