Gogosi pufoase, reteta gustoasa ca la mama acasa

Postat de lilik in Dulciuri
13 Noi 2010 | 32608 vizualizari
Gogosi pufoase, reteta gustoasa ca la mama acasa

 Gogosi pufoase, reteta gustoasa ca la mama acasa, perfecte pentru orice pofticios. Ies atat de pufoase si bune incat nu rezista pentru a doua zi.  Aluatul este spornic si usor de lucrat cu el, rezultand niste gogosi fix ca la mama acasa. Pentru Gogosi pufoase, reteta gustoasa ca la mama acasa ai nevoie de urmatoarele ingrediente: faina, zahar, drojdie, lapte, unt, ou.

Ingrediente

  • Ingrediente Gogosi pufoase, reteta gustoasa ca la mama acasa 
  • 200 ml lapte
  • 40 gr unt
  • 45 gr zahar
  • 370 gr faina
  • 1 plic drojdie uscata
  • 1 ou

 

Mod de preparare

Iata cum se prepara Gogosi pufoase, reteta gustoasa ca la mama acasa 

Cernem faina intr-un vas si ii facem o fantana in mijloc.

Punem pe foc intr-o craticioara laptele cu untul si zaharul la incalzit.

Punem in gaura facuta in faina oul, drojdia si amestecul de lapte caldut (daca se incalzeste prea tare, asteptam sa se racoreasca ).

Framantam bine aluatul si il lasam la crescut cca 1 ora.

Dupa ce a crescut, luam din aluat, intindem o foaie si cu o forma rotunda decupam gogosi pe care le vom pune pe un taler presarat cu faina si le mai lasam 20-30 de min la crescut.

Punem pe foc o oala cu ulei (uleiul trebuie sa fie abundant) si cand s-a incins, punem gogosile una cate una si le lasam sa se rumeneasca pe ambele parti.

Le scoatem si le punem pe hartie sa absoarba uleiul in exces, apoi le dam cu zahar pudra si le punem pe farfurie.

Poti incerca si reteta de Gogosi glazurate, o varianta mai simpla, dar delicioasa sau reteta de Gogosi rasucite, una dintre cele mai bune.

Iti recomandam sa incerci si reteta de Gogosi vanilate de post, la fel de pufoase si bune.

Daca ti-a placut reteta noastra "Gogosi pufoase, reteta gustoasa ca la mama acasa" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (14)
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Cum să recunoști un ulei de măsline de calitate
citeste mai mult
Cum să recunoști un ulei de măsline de calitate

Retete similare

Salam de biscuiţi, reţetă cu fructe confiate

Postat de carmen

Salam de biscuiţi, reţetă cu fructe confiate

Salam de biscuiţi, reţetă cu fructe confiate Etape de preparare: Pentru plus de gust biscuitii i-am dat la cuptor si i-am rumenit usor pentru ca erau mult prea “blonzi” si...

Citeste continuarea

Chec cu zeama de portocala

Postat de iri_love

Chec cu zeama de portocala

Pentu inceput, se separă albusurile de galbenusuri. Albusurile se vor bate cu un praf de sare. Iar in alt vas, se vor bate galbenusurile cu zaharul. Peste acestea se va adăuga uleiul si...

Citeste continuarea

Comentarii

la 13.11.2010, 16:36
am luat una si merg mai departe
la 13.11.2010, 16:37
sa-ti fie de bine iubita
la 13.11.2010, 17:45
ce frumoase si crescute sunt
la 13.11.2010, 18:15
la 13.11.2010, 20:27
gogosi gogosi de cand vreau s amanc..dar incepe postul si de acum fac de post

Vezi toate comentariile (14)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking