"Poale-n brau"

Postat de Geanina87 in Dulciuri
20 Iul 2013 | 8526 vizualizari
"Poale-n brau"

Saptamana trecuta am fost la parintii mei si...ghiciti, cu ce m-a servit mama? Offff!!! e asa de greu? Bine, va spun eu: cu placinta "Poale-n brau"! E grozava atat calda cat si rece alaturi de un pahar cu lapte batut ;) As putea spune ca e placinta copilariei mele si v-o recomand cu mare drag!

Ingrediente

  • Aluat:
  • 550 g faina
  • 120 g zahar
  • 180 ml lapte cald
  • 100 g unt topit
  • 2 oua
  • 25 g drojdie
  • coaja rasa de la o portocala
  • 1 praf de sare
  • Umplutura:
  • 400 g branza
  • 80 g stafide
  • 150 g zahar
  • 2 oua
  • 2 linguri smantana
  • 2 linguri gris
  • esenta de rom
  • 1 ou pentru uns

Mod de preparare

Aluat: Intr-un bol micut punem drojdia,pe care o dizolvam in 2 linguri de lapte caldut,adaugam apoi 1 lingura de zahar si 2 linguri de faina. Amestecam bine( trebuie sa iasa ca o smantana groasa) si lasam la loc cald 15 minute.

Cernem faina si facem o gaura in mijloc in care punem maiaua crescuta( compozitia de drojdie). Separat, mixam ouale cu zaharul,laptele si coaja de portocala si adaugam peste faina.Punem praful de sare si untul si framantam bine aluatul. Il acoperim cu un prosop curat si lasam la crescut 1 ora.

Umplutura: Stafidele se stropesc cu esenta de rom si se lasa 10 minute,dupa care le amestecam cu branza, ouale, smantana, zaharul, grisul si restul de esenta de rom.

Luam cate o bucata din aluat, intindem o foaie, o taiem in patrate si in mijloc punem cate putina umplutura. Ridicam colturile si le lipim, astfel incat sa nu iasa branza. Asezam placintele in tava tapetata cu hartie de copt.Le ungem cu ou si dam tava la cuptorul preincalzit 180° pentru 30-35 min pana cand se rumenesc frumos. Sa aveti pofta!

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra ""Poale-n brau"" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (32)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Desert placinte Poale -n brau cu gutui

Postat de Ksenya

Desert placinte Poale -n brau cu gutui

Drojdia o desfacem in laptele cald, adaugam zaharul, zaharul vanilat si sarea si amestecam pana se dizolva. Intr-un castron cernem faina,adaugam cele 2 oua apoi incet laptele cu ingredientele...

Citeste continuarea

Desert poale-n brau

Postat de ancutsa

Desert poale-n brau

  Se fărâmă drojdia şi se dizolvă în puţin lapte călduţ cu zahărul, se adaugă apoi ouăle, restul de lapte, untul şi sare. Se amestecă, adăugând făina...

Citeste continuarea

Comentarii

la 20.07.2013, 12:30
Tare bune! Imi plac de mor!
la 20.07.2013, 12:36
la 20.07.2013, 13:02
vreau si eu
la 20.07.2013, 13:13
Si mi-e imi plac!
la 20.07.2013, 13:21
Bune poalele-n briu..

Vezi toate comentariile (32)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking