Poale'n brau

Postat de Creatsa in Dulciuri
26 Ian 2013 | 14801 vizualizari
Poale'n brau

Ingrediente

  • Aluat:
  • 5 galbenusuri
  • 200 g zahar
  • 3 pliculete zahar vanilat
  • 150 g unt
  • coaja de lamaie
  • coaja de portocala
  • 3 drojdii
  • 450 ml lapte caldut
  • 100 ml apa minerala calduta
  • faina cat cuprinde (cca. 1 kg)
  • 1/2 lingurita sare
  • Umplutura:
  • 500 g branza de vaci
  • 2 oua
  • 100 g stafide
  • 3 pliculete zahar vanilat
  • 150 g zahar
  • 2-3 linguri smantana
  • In plus:
  • 2-3 galbenusuri
  • 5-6 linguri lapte
  • zahar pudra

Mod de preparare

Se face o maia din drojdie, apa minerala, 3 linguri de zahar si 3 de faina si se lasa la dospit 15-20 de minute. Separat se cerne faina si se amesteca cu sarea. Galbenusurile se freaca cu zaharul, zaharul vanilat, coaja de lamaie si coaja de portocala. Se face o adancitura in mijlocul fainii si se toarna maiaua, galbenusurile, laptele caldut, untul topit si racit si se framanta aluatul timp de 20 de minute. Se lasa aluatul la dospit la loc caldut acoperit cu un prosop pana isi dubleaza volumul.

Intre timp pregatim umplutura. Mixam albusurile spuma cu un praf de sare, apoi adaugam zaharul si zaharul vanilat si mixam pana se topeste zaharul. Adaugam branza de vaci, galbenusurile, smantana si stafidele si omogenizam bine compozitia.

Intindem o foaie de aluat (cca 0.5 cm), taiem patrate si punem cate o lingura de umplutura in mijlocul fiecarui patrat. Impaturim fiecare patrat (ca pe plic) si le punem in tava tapetata cu folie/hartie de copt. Le ungem cu galbenus amestecat cu lapte si le introducem la cuptor pana se rumenesc frumos .

Le lasam putin sa se racoreasca si le servim pudrate cu zahar.

Sunt minunate. Pofta buna!


Daca ti-a placut reteta noastra "Poale'n brau" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (25)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Reteta de placinte poale in brau

Postat de privatelaura

Reteta de placinte poale in brau

Iata cum se prepara Reteta de placinte poale in brau: Mai intai se pregateste aluatul. Drojdia, o lingurita de zahar si putin lapte se pun intr-o ceasca pentru a se activa. Separat,...

Citeste continuarea

Desert placinte Poale -n brau cu gutui

Postat de Ksenya

Desert placinte Poale -n brau cu gutui

Drojdia o desfacem in laptele cald, adaugam zaharul, zaharul vanilat si sarea si amestecam pana se dizolva. Intr-un castron cernem faina,adaugam cele 2 oua apoi incet laptele cu ingredientele...

Citeste continuarea

Comentarii

la 26.01.2013, 20:44
Câte bunătăţi în seara asta. Ce să zic Lavinia, trei bucăţi, că e seară
la 26.01.2013, 20:44
Am bere si lapte batut cu ce sa vin
la 26.01.2013, 20:45
wow,o reteta iubita de toata lumea,super Lavinia
la 26.01.2013, 20:48
Parinte cu mare drag
Buni cu lapte batut
Cris multumesc frumos
la 26.01.2013, 20:49
Cu lapte batut le vreau si eu

Vezi toate comentariile (25)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking