Poale-n brau

Postat de dalina2007 in Prajituri
20 Apr 2013 | 15273 vizualizari
Poale-n brau

Ingrediente

  • Aluat:
  • 550-600 g faina
  • 100 g zahar
  • 2 oua
  • 200 ml lapte
  • 50 ml ulei
  • 25 g drojdie proaspata
  • 1/2 lingurita sare
  • coaja de portocala
  • esenta vanilie
  • Pentru umplutura:
  • 500 g branza nesarata
  • 150-200 g zahar
  • 2 oua
  • un plic zahar vanilat
  • coaja portocala
  • stafide
  • Pentru uns:
  • un galbenus
  • 2 linguri de lapte

Mod de preparare

Intr-un pahar se amesteca drojdia cu o lingurita de zahar.Se adauga doua linguri de lapte caldut si o jumatate de lingurita de faina si se lasa la fermentat pentru minim 10 minute. Este de preferat sa se lase paharul langa o sursa de caldura.
Atunci cand fac aluaturi eu folosesc mereu in bucatarie un termometru si incerc sa mentin o temperatura de 21.5 grade.

Odata cu trecerea timpului veti observa ca drojdia isi va mari volumul si la suprafata vor aparea mici bule de aer.  

Intre timp intr-o craticioara se pune pe foc mic zaharul si laptele. Se amesteca din cand in cand pana se dizolva zaharul.      

Intr-un bol se pune faina cernuta in prealabil de doua ori si sarea. In mijlocul gramezii de faina se face o gropita in care se toarna drojdia dospita. Se adauga ouale, coaja de portocala si 3 linguri esenta de vanilie. Se incorporeaza usor faina, adaugandu-se in fir subtire laptele caldut.    

Se framanta bine formandu-se un aluat. Pe masura ce se framanta se adauga cate un pic de ulei atunci cand aluatul se lipeste de mana si se framanta in continuare timp de 15-30 de minute. Eu am framantat aproximativ un sfert de ora. Se acopera bolul cu un prosop de bucatarie si se lasa la dospit pentru 60 de minute.  

Intre timp se prepara umplutura amestecand branza rasa cu ouale, zaharul, zaharul vanilat si coaja de la o portocala. Cantitatea de zahar se stabileste in functie de preferinte. Eu am adaugat 200 g de zahar. Optional se adauga si stafide.  

Dupa ce aluatul si-a dublat volumul se presara faina pe blatul de lucru si se intinde o foaie dreptunghiulara groasa de 0.5 cm. Se taie foaia in patratele cu latura de aproximativ 15 cm. 

In mijlocul fiecarui patrat se pune o lingura de umplutura si apoi se impatureste aducand colturile opuse ale patratului pana ajung la jumatatea umpluturii. Se repeta operatiunea cu colturile ramase si se preseaza astfel incat sa nu se dezlipeasca. Colturile nou formate le-am adus spre centru si astfel am obtinut o forma rotunda pentru poale-n brau. Astfel nu exista niciun risc ca umplutura sa iasa din aluat.  

Se aranjeaza bucatile in tava tapetata cu hartie de copt si se mai lasa la crescut pentru inca o ora.  

Se ung poalele-n brau cu un amestec facut dintr-un galbenus si 2 linguri de lapte si se introduce tava in cuptorul preincalzit la 170 de grade pentru aproximativ 30 de minute. Daca vi se pare ca au o culoare aurie se pot acoperi cu o foaie de copt pentru a nu se arde la suprafata.  

Pufoase, fragede, aromate. Se pot presara cu zahar pudra. Sunt delicioase atat calde cat si reci.  

Pofta buna!    

Daca ti-a placut reteta noastra "Poale-n brau" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (13)
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Reteta de placinte poale in brau

Postat de privatelaura

Reteta de placinte poale in brau

Iata cum se prepara Reteta de placinte poale in brau: Mai intai se pregateste aluatul. Drojdia, o lingurita de zahar si putin lapte se pun intr-o ceasca pentru a se activa. Separat,...

Citeste continuarea

Desert placinte Poale -n brau cu gutui

Postat de Ksenya

Desert placinte Poale -n brau cu gutui

Drojdia o desfacem in laptele cald, adaugam zaharul, zaharul vanilat si sarea si amestecam pana se dizolva. Intr-un castron cernem faina,adaugam cele 2 oua apoi incet laptele cu ingredientele...

Citeste continuarea

Comentarii

la 20.04.2013, 06:50
la 20.04.2013, 09:04
Buneeee!!!
la 20.04.2013, 10:52
Sunt atat de bune!
la 20.04.2013, 11:00
Ce frumos sunt rumenite,foarte apetisante!
la 20.04.2013, 11:48

Vezi toate comentariile (13)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking