Ingrediente
- aluat, cam 500g faina cu un pic de sare
- o lingura zahar
- un pliculet de drojdie.
- 200g lapte caldut
- un ou si am amestecat
- 2 linguri de ulei
- faina cam cat cuprinde
- branza 300g
- 1/4 sare si marar uscat
- 2 oua si zahar dupa gust
Mod de preparare
M-am apucat si am facut un aluat (din nou mai mult sau mai putin din ochi).. cam 500g faina cu un pic de sare, o lingura zahar, in mijlocul careia am pus un pliculet de drojdie.
Peste drojdie am turnat cam 200g lapte caldut.. am pus si un ou si am amestecat.. apoi am adaugat si 2 linguri de ulei.. si eventual faina cam cat cuprinde… si gata l-am lasat la dospit..
Cu branza (cred ca aveam cam 300g-poate mai mult) am procedat cam asa: cam 1/4 am pus sare si marar uscat (ca aici nu prea gasesti proaspat si in plus asta aveam acasa); iar restul am combinat cu 2 oua si zahar dupa gust (merge si cu stafide - eu nu am avut).
Am intins o foaie si am pus branza sarata si am rulat.. asta nu-s poale-n brau :D.. ci urmatoarele..
Am mai intins o foaie si am taiat patratele.. in fiecare patratel am pus cate o lingura de branza si am inceput impachetatul .. colturile intai, si apoi inca o data .. cam asa:
Le-am pus in tava unsa cu ulei si le-am uns cu 1 ou batut si le-am dat la cuptor timp de vreo 40 min..
Si iata-le gata coapte si numai bune de mancat:
p.s. Mie mi-au iesit cam multe ca le-am facut cam mici.. nu stiu de ce am eu mania asta (dar cam la orice - galuste, sarmale, perisoare etc).. da-s bune :D!
Daca ti-a placut reteta noastra "Poale-n brâu (plăcintă cu brânză)" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (11)
|