Poale-n brau moldovenesti

Postat de miha in Dulciuri
27 Apr 2009 | 35464 vizualizari
Poale-n brau moldovenesti

O placinta ca la mama acasa...

Ingrediente

  • Pentru aluat avem nevoie de:
  • 500g faina
  • 2 oua
  • 25 g drojdie
  • 50 g zahar
  • 150 ml lapte
  • 50 g unt
  • 1/2 lingurita sare
 
  • Pentru umplutura de branza avem nevoie de:
  • 250 g branza
  • 2 oua
  • 100 g zahar
  • 2 linguri smantana
  • esenta de rom

Mod de preparare

In cuva masinii de paine am pus faina,facand o gropita la mijloc,in care am pus drojdia inmuiata cu putin lapte caldut.Am lasat putin,pana a inceput drojdia sa spumeze.
Am adaugat ouale batute bine cu zaharul si sarea,untul topit si laptele.Am lasat masina sa-si faca treaba. :)

Aluatul se intinde intr-o foaie de 1 cm grosime si se taie patrate.
Pe mijlocul lor se imparte umplutura de branza.
In continuare,fiecare patrat se aduna catre mijloc,in forma de plic si se strang marginile,sa nu iasa branza.
Le mai punem cate un mot de aluat,le ungem cu ou batut si le transferam in tava tapetata cu hartie de copt.Le mai lasam putin sa creasca,apoi le dam la cuptor,pana se rumenesc.

Daca ti-a placut reteta noastra "Poale-n brau moldovenesti" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (9)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Desert poale-n brau

Postat de ancutsa

Desert poale-n brau

  Se fărâmă drojdia şi se dizolvă în puţin lapte călduţ cu zahărul, se adaugă apoi ouăle, restul de lapte, untul şi sare. Se amestecă, adăugând făina...

Citeste continuarea

Desert branzoaice sau poale-n brau moldovenesti

Postat de Pungasa_Rogue

Desert branzoaice sau poale-n brau moldovenesti

Se freaca drojdia cu zaharul si zaharul vanilat pana cand se dizolva. Intr-un castron se cern 500 g faina. Se face o adancitura in mijloc si se adauga un praf de sare, untul moale, laptele...

Citeste continuarea

Comentarii

la 24.09.2009, 07:40
as vrea sa mai aflu si de alte retete de mincaruri si dulciuri, traditionale moldovenesti. ultumesc
la 24.09.2009, 11:16
Valentina,o sa gasesti reteta de papanasi moldovenesti,de coltunasi,de parjoale...Danygospodina a posta o reteta de alivanca.Dai o cautare si le gasesti foarte usor!
la 24.09.2009, 11:37
bun la noi se numesc branzoicimiha, se poate face cu branza sarata si i aluat sa nu se puna zahar, ce zici
la 24.09.2009, 12:35
Ramo,ma ispitesti?
la 07.10.2009, 21:39
Imi plac foarte mult placintele moldovenesti. Daca are cineva reteta de "invartite",va rog sa-mi scrieti.Va multumesc

Vezi toate comentariile (9)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking