Ingrediente
- Ptr. aluat:
- 1kg faina,
- 3 oua,
- 250gr zahar,
- 200ml lapte,
- 2 linguri smantana,
- 50gr unt,
- 100ml ulei,
- o lingurita de sare,
- coaja de lamaia rasa,
- zahar vanilat,
- 50gr drojdie.
- Umplutura:
- 1kg branza vaci,
- 250gr zahar,
- 2 galbenuse si un ou intreg,
- 2 linguri de smantana,
- zahar vanilat si putina esenta de rom.
Mod de preparare
Aluatul: faina se rastoarna intr-un lighenas, se face o gaura in mijloc, se pune drojdia si se amesteca cu putina apa calda pana se dizolva, impreuna cu un pic de faina pana se formeaza maiaua.Se lasa la crescut pana isi dubleaza volumul.Ouale frecate cu sarea, zaharul inmuiat in lapte, smantana, esenta si zaharul vanilat se rastoarna peste faina.Cand toate s-au omogenizat se pune untul topit, si incepem sa framantam adaugand treptat ulei. Se lasa la crescut cca. o ora, la loc caldut.
Pregatim umplutura: branza se da prin masina de tocat carne, apoi se amesteca cu zaharul, galbenusurile si oul, mirodeniile si smantana, pana se obtine o crema. Cand alutul a crescut se intinde o foaie de placinta mai groasa, se portioneaza in patrate si in centru fiecarui patrat se pune branza, se suprapun colturile opuse.Se aseaza fiecare placinta in tava unsa cu ulei,se lasa sa creasca in tava cca. 10-15 minute, apoi se ung cu un ou batut.Se presara mac dupa preferinta.Se lasa la cuptor 50 min. la temperatura mijlocie.
Cand placintele s-au rumenit frumos se scoate tava din cuptor si imediat se insiropeaza usor cu un sirop din 100ml apa, 2 linguri de zahar, o lingurita ulei si zahar vanilat.
Daca ti-a placut reteta noastra "Poale-n brau moldovenesti" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (9)
|