Gogosi pufoase si aromate

Postat de caroline in Dulciuri
24 Sep 2014 | 18596 vizualizari
Gogosi pufoase si aromate

Nu ma satur sa ''experimentez'' noi retete de gogosi ... de fapt ... nu cred ca m-as putea satura vreodata de gogosi :)) ... Aceasta varianta am preluat-o de pe blogul '' Culorile din farfurie'' ...

Ingrediente

  • 250 gr faina alba tip '00'
  • 12 gr drojdie proaspata ( jumatate cub)
  • 1 galbenus ou
  • 35 gr zahar tos
  • 110 ml lapte
  • 40 gr unt
  • 20 ml ulei
  • sare
  • ulei ( pentru prajit )
  • zahar vanilat ( pentru pudrat )

Mod de preparare

Dizolvam drojdia proaspata in 25 ml lapte caldut ( NU fierbinte) impreuna cu jumatate lingurita zahar si putina faina.Se amesteca si se lasa la dospit pentru 10 minute.

Intr-un bol punem faina cernuta .Adaugam drojdia, galbenusul de ou si amestecam. 

In restul de lapte cald dizolvam restul de zahar tos si il adaugam in bolul cu faina si amestecam in continuare.

Punem untul ( care l-am tinut la temperatura camerei ) si incepem sa framantam.Adaugam uleiul si framantam bine in continuare timp de 10-15 minute pana obtinem un aluat elastic si nelipicios.

Acoperim bolul si lasam aluatul la dospit pana ce isi va dubla volumul.

Dupa ce aluatul a crescut , il mai framantam putin pentru a iesi aerul din el si intindem o foaie subtire.

Decupam discuri din aluat si le asezam pe un plan de lucru .

Le lasam astfel sa dospeasca pentru alte 30 minute.

Intr-o tigaie , punem mult ulei .Cand uleiul s-a incins bine ,punem discurile de aluat si le prajim usor pe ambele parti .

Le scoatem pe un servet de hartie si cand s-au racit le pudram cu zahar vanilat .

Pofta buna ! 

Daca ti-a placut reteta noastra "Gogosi pufoase si aromate" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (38)
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia

Retete similare

Desert minciunele de post, aromate si pufoase, cu un miros imbietor

Postat de RODIMUR

Desert minciunele de post, aromate si pufoase, cu un miros imbietor

Cum se prepara Desert minciunele de post, aromate si pufoase, cu un miros imbietor: Se pune făina (amestecată în prealabil cu sarea) în vasul de frământat și se face...

Citeste continuarea

Reteta de gogosi pufoase si aromate cu aluat dospit

Postat de Caty

Reteta de gogosi pufoase si aromate cu aluat dospit

Preaparare Reteta de gogosi pufoase si aromate cu aluat dospit Amestecam drojdia cu zaharul și laptele călduț. Lăsăm 10 minute acoperit. Cernem faina, adăugăm ouăle, sarea,laptele...

Citeste continuarea

Comentarii

la 24.09.2014, 17:35
hmmm , delicioase
la 24.09.2014, 17:41
foarte bune
la 24.09.2014, 17:46
la 24.09.2014, 18:23
la 24.09.2014, 18:24
Buneee! bunute

Vezi toate comentariile (38)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Multicooking