Gogosi pufoase si gustoase

Postat de Giorgia_gio in Dulciuri
11 Dec 2011 | 7677 vizualizari
Gogosi pufoase si gustoase

Am revenit cu alta reteta :D una foarte simpla dar care pentru mine e mai dificila uneori si o sa va spun si de ce :)) mie ori imi ies gogosile foarte bune(si nu ma laud:D)ori nici macar nu imi creste aluatul:))de data asta pot spune ca mi-au iesit bune deoarece fata mea ce mare nu mananca de obicei prajituri sau gogosi dar acum a mancat cateva ca m-am mirat si eu. P:S:Ideea cu formele mi-a fost inspirata de gaby_d....Sa ne traiesti gaby:-*,Multumesc de inspiratie...inimioarele sunt pt tine :X ma autocorectez-ideea cu formele mi-a fost inspirata de mena29....asa ca reteta ii este dedicata ei si in acelasi timp si lui gaby_d...sa traiti mena 29 si gaby_d .... mena29 imi cer mii de scuze ca te-am confundat dar stiu ca esti fata buna si nu te superi,o sa ma revansez eu cumva pt greseala >:D

Ingrediente

  • 1 kg faina
  • un ou
  • 2 linguri smantana
  • 100 g unt
  • zahar dupa gust
  • 50 g drojdie proaspata
  • lapte pt framantat
  • un praf de sare   

Mod de preparare

Drojdia se pune cateva minute la dospit in putin lapte si putin zahar,se adauga peste faina,apoi se adauga si restul ingredientelor in afara de unt,se framanta aluatul foarte bine si la sfarsit se adauga  untul topit si racit.

Dupa framantare se lasa aluatul acoperit la crescut 30 minute intr-un loc cald dupa care masa de lucru se presara cu faina se pune aluatul pe masa acoperit si se lasa inca o ora,ora jumate la crescut.

Se intinde aluatul din care se formeaza diferite forme,fiecare cum doreste.

Se prajeste in baie de ulei incins si se pudreaza cu zahar.Pofta Buna!!!

Daca ti-a placut reteta noastra "Gogosi pufoase si gustoase" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (67)
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!

Retete similare

Desert tarta cu cirese si nuca de cocos

Postat de sufletista

Desert tarta cu cirese si nuca de cocos

Aluat -intr-un bol, amestecam faina cu zaharul, sarea, coaja de portocala. Facem o adancitura in mijloc, adaugam praful de copt dizolvat in otet, untul taiat cubulete, untura, ouale batute,...

Citeste continuarea

Cake pops cu rom si ciocolata

Postat de timea

Cake pops cu rom si ciocolata

Zdrobim blaturile cu mana intr-un bol. Turnam peste blatul faramitat laptele usor incalzit amestecat cu mierea, amestecam si adaugan apoi untul si esenta de rom. Omogenizam bine si cu o...

Citeste continuarea

Comentarii

la 11.12.2011, 20:56
bune
la 11.12.2011, 20:58
VREAU SI EU GOGOSI!!!!!
Am tipat tare ).
Ce idee cu formele,mah, am facut eu asa ceva?))

thx pt dedicatie
la 11.12.2011, 21:02
si eu vreau ,am vrut sa ma pun aseara sa fac dar pana la urma am trecut la aspirator
la 11.12.2011, 21:04
am poftit si eu la gogosi dar nu cer inimioarele daca's pentru Gaby
la 11.12.2011, 21:08
bune bune

Vezi toate comentariile (67)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking