Gogosi pufoase-pufoase

Postat de Patricia_Iordache_79 in Dulciuri
27 Iul 2013 | 38490 vizualizari
Gogosi pufoase-pufoase

Baietelul meu, Rares, ar manca gogosi non stop. Desi este un preparat simplu, ma gandesc sa va spun cum le fac eu. Am gasit aceasta retete pe culinar.ro acum cativa ani si sunt tare multumita de rezultat.

Ingrediente

  • 500 gr. faina;
  • 3 linguri cu zahar;
  • 2 oua intregi + 1 galbenus;
  • 200 ml, lapte caldut;
  • 25 gr. drojdie (1 cubulet);
  • 3 plicuri zahar vanilat;
  • putina sare;
  • coaja rasa de la o lamaie;
  • zahar pudra (pentru decor);
  • ulei (destul de mult, pentru prajit)

Mod de preparare

Punem faina intr-un castron si facem o gaura in mijlocul ei. Acolo punem putin lapte caldut, drojdia, o lingura de zahar si lasam la dospit pana se topeste drojdia.

Adaugam ouale (mixate bine inainte), restul de zahar, zaharul vanilat, sarea, coaja de lamaie si amestecam usor cu o lingura de lemn, turnand in fir subtire laptele caldut.

Framantam si vom obtine un aluat elastic. Cat timp framantam trebuie sa avem mainile pudrate cu faina (dar foarte putina, pentru ca altfel gogosile nu mai ies pufoase).

Acoperim vasul cu un prosop curat si lasam la loc ferit de aer rece, pentru minim 30 minute, pana ce coca isi dubleaza volumul.

Se intinde o foaie potrivita ca si grosime (aproximativ de 1 cm), se pudreaza gura unui pahar cu faina si se taie rotunduri pe care le lasam 10 minute la crescut, acoperite cu un prosop curat.

Se pune uleiul la incins intr-un vas adanc (eu folosesc un ceaun) si cand uleiul este fierbinte se pun pe rand, discurile de coca. Veti observa ca se umfla si se rumenesc destul de repede.

Focul trebuie sa fie la minim. 

Se scot pe servetel ca sa absoarba surplusul de ulei, se lasa putin la racit si se pudreaza cu zahar vanilat.

Daca ti-a placut reteta noastra "Gogosi pufoase-pufoase" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (39)
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola

 Am preparat un burger în care brânza gorgonzola și-a pus amprenta pentru un gust delicios.

citeste mai mult
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia

Retete similare

Pariziene cu mar

Postat de Ina

Pariziene cu mar

Punem ingredientele pentru aluat in masina de paine, pe program de framantat si dospit, timp in care ne ocupam de umplutura.  Spalam merele, indepartam cotorul ( si coaja, daca doriti ),...

Citeste continuarea

Fursecuri Linzer cu nuci si gem de caise

Postat de deyutzky

Fursecuri Linzer cu nuci si gem de caise

Punem intr-un bol toate ingredientele (fara gem :D) si framantam un aluat care nu se lipeste de maini. Daca vi se pare un pic lipicios mai adaugati putina faina. Invelim aluatul in folie...

Citeste continuarea

Comentarii

la 27.07.2013, 09:36
Bun...Foarte bun...
la 27.07.2013, 09:38
Da, Andreea, sunt tare pufoase si bune!
la 27.07.2013, 09:39
patricia tu nu ai somn ? te pupa Babi
la 27.07.2013, 09:43
bune bune
la 27.07.2013, 09:43
Auu ce imi plac

Vezi toate comentariile (39)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking