Gogosi rapide

Postat de violeta30 in Dulciuri
1 Feb 2015 | 5979 vizualizari
Gogosi rapide

M-au batut la cap ai mei sa le fac gogosi, cum nu prea aveam dispozitie sa stau sa framant si sa astept, m-am gandit la reteta pe care o pregatea matusa mea. A iesit rapid si bun ! Se mai numesc si gogosi cu lingura :) Nu am m-ai apucat sa fac poza cu ele pudrate. :))

Ingrediente

  • 2 oua
  • 1 plic zahar vanilat
  • 1 lingura de zahar
  • 1 pahar cu iaurt (150 gr)
  • 4-5 linguri de lapte
  • 300 gr faina
  • 1 plic praf de copt
  • coaja de lamaie

Mod de preparare

Se bat ouale cu zaharul si zaharul vanilat, se adauga iaurtul, lamaia razuita, laptele si faina amestecata cu praful de copt din care va rezulta un aluat gros. Se incinge uleiul in ceaun, sa ia compozitia cu lingura si se pune in uleiul incins. Se va introduce lingura in uleiul incins inainte de a face fiecare gogosica. Se coc pe ambele parti si se iau cu spumiera, se lasa sa se scurga de ulei si se pun intr-un castron de inox in care am pus un servetel de hartie pentru a absorbi surplusul de ulei.

Se servesc pudrate cu zahar pudra sau cu gem.

Pofta buna !

Daca ti-a placut reteta noastra "Gogosi rapide" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (8)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Desert gogosele rapide

Postat de Constelatialeu

Desert gogosele rapide

Intr-un bol punem iaurtul, smantana, oul, coaja de lamaie, sarea, zaharul vanilat si praful de copt. Le omogenizam bine, apoi adaugam faina cernuta. Obtinem un aluat nu foarte tare, dar nici...

Citeste continuarea

Desert gogosi rapide

Postat de MotanLaOale

Desert gogosi rapide

Intr-un castron, se mixeaza ouale cu un praf de sare, zaharul si zaharul vanilat. Se adauga laptele fierbinte amestecat cu drojdia. Se adauga faina si se omogeniseaza cu telul. Se lasa...

Citeste continuarea

Comentarii

la 01.02.2015, 16:00
la 01.02.2015, 16:29
Super bune!
la 01.02.2015, 18:48
la 01.02.2015, 20:54
De mult nu am mai facut, dar stiu cat sunt de bune!
la 02.02.2015, 09:00

Vezi toate comentariile (8)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking