Gomboti cu magiun - de post

Postat de pusikmea in Dulciuri
11 Feb 2011 | 12493 vizualizari
Gomboti cu magiun - de post

Ddaca aveti pofta de ceva dulce si nu stiti ce sa faceti, va propun o reteta delicioasa si ieftina, de post. Gomboti = galuste sursa : http://www.bucataras.ro/retete/gomboti-cu-silvoita-magiun-de-prune-16177.html

Ingrediente

  • 500 g cartofi
  • 100 g faina
  • 2 linguri de ulei
  • 2 linguri de zahar
  • zahar vanilat
  • pesmet
  • zahar
  • ulei
  • un praf de sare
  • magiun de prune ( gem de prune)

Mod de preparare

Spalam cartofii si i punem la fiert in coaja. Ii pasam cu furculita cat sunt calzi, adaugam un praf de srae, zaharul, uleiul, faina, zaharul vanilat si omogenizam compozitia. Lasam compozitia se se raceasca. Ne ungem mana cu ulei si formam bilute, pe care le turtim, iar in mijlocul lor vom pune magiun, dupa care modelam inapoi biluta. Procedam la fel pana terminam compozitia.

Intre timp am pus pe foc o oala cu apa, cand a inceput sa fiarba, dam focul incet si punem galustele in ea, sunt gata cand se ridica la suprafata.

Intr-o tigaie punem 2-3 linguri de ulei, il lasam sa se incinga, apoi vom pune pesmetul si-l calim usor, stingem focul si adaugam zahar dupa gust si amestecam usor.

Galustele fierte le scoatem cu o paleta si le dam prin pesmet. Sunt delicioase, nici nu zici ca sunt de post! Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Gomboti cu magiun - de post" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (16)
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia

Retete similare

Reteta de tarta cu dovleac si lapte de cocos

Postat de panacris

Reteta de tarta cu dovleac si lapte de cocos

Iata cum se prepara Reteta de tarta cu dovleac si lapte de cocos Într-un bol se amestecă făina cu zahărul și sarea. Apoi se adaugă uleiul, untul topit și apa rece, se...

Citeste continuarea

Fursecuri cu ovaz, halva din migdale si susan

Postat de simona72

Fursecuri cu ovaz, halva din migdale si susan

In primul rand va recomand sa folositi un robot de bucatarie. Daca sunteti o persoana activa, cu serviciu si care are putin timp la dispozitie, dar isi doreste pentru ea si familia ei mancare...

Citeste continuarea

Comentarii

la 11.02.2011, 09:23
la 11.02.2011, 09:31
arunca-mi si mie un gombot te rog
la 11.02.2011, 09:51
sunt bune bune..si soacra mea face..
la 11.02.2011, 11:28
bune
la 11.02.2011, 12:23
bune bune

Vezi toate comentariile (16)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Multicooking