Ingrediente
Pentru galuste:
- 1 kg cartofi
- 100gr gris
- 100gr faina
- 1 lg amidon
- 3 lg ulei
- 3 lg zahar
- 300gr prune uscate
- 1 lgt sare
Pentru presarat:
- 500gr pesmet
- 2 lgt scortisoara
- 50ml ulei
- 5 lg zahar
Mod de preparare
Prunele uscate se pun la muiat de seara in apa domoala cu putina esenta de rom. Cartofii spalati se pun la fiert in apa cu sare.
Cand s-au racit, decojim cartofii, ii pasam si adaugam faina, grisul, pesmetul, sarea, uleiul si cele 3 linguri de zahar.
Aluatul rezultat trebuie sa nu fie lipicios aproape deloc. Lucrand pe o suprafata presarata cu faina, il impartim in bile de marimea unei nuci pe care le aplatizam, punem o pruna in mijloc (nu le-am scos samburii) si formam o bila. Cu grija, sa fie inconjurata bine pruna de aluat, altfel se poate desface galusca si fuge pruna :))
Pentru presarat, prajim putin uleiul amestecat cu scortisoara intr-o tigaie, apoi oprim focul si adaugam zaharul.
Intr-o oala mare, punem apa la fiert. Cand clocoteste, aruncam galustele in apa si asteptam sa rasara la suprafata apei :) Atunci sunt gata! Le scoatem cu grija cu o paleta direct in pesmetul prajit si le leganam pana se acopera de tot in crusta aromata de pesmet si zahar.
Daca ti-a placut reteta noastra "Galuste cu prune (de post)" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (13)
|