Gomboti [ galuste ] cu prune de post

Postat de mihaelar63 in Mancaruri de post
20 Ian 2010 | 14314 vizualizari
Gomboti [ galuste ] cu prune de post

este un desert foarte solicitat la noi in zilele de post

Ingrediente

  • 1 kg cartofi  albi
  • 200 gr faina alba  [ am pus de secara ]
  • 4 linguri ulei
  • 4 linguri zahar [ am combinat cu zahar pudra cu vanilie ]
  • 500 gr prune 
  • scortisoara
  • sare 
  • 500 gr pesmet
  • 100 ml ulei pt  prajirea pesmetului 
  • zahar pt. pesmet

Mod de preparare

 

  1. pesmetul se prajeste in 100 ml ulei pana devine auriu , se adauga apoi zahar dupa gust .
  2. prunele se curata de samburi si se amesteca cu scortisoara si zahar
  3. cartofii se spala , se fierb in coaja cu putina sare . cand sunt fierti se curata .
  4. se zdrobesc cat sunt fierbinti si se amesteca cu uleiul si faina
  5. cu o lingura se iau bucati de aluat in palmele ude , in interiorul aluatului  se pune cate o pruna , se rotunjesc si se fierb in apa clocotita timp de 10 min. la inceput focul e mai puternic apoi trebuie redus .
  6. se scot cu ajutorul unei spumiere si se tavalesc in pesmet .
Daca ti-a placut reteta noastra "Gomboti [ galuste ] cu prune de post" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (5)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Galuste cu prune - de post

Postat de ianculubita

Galuste cu prune - de post

Cartofii fierti in coaja,curatati,dati prin masina de tocat carne,dupa ce s-au racit amestecam bine cu faina,1lingura zahar,facem un sul din coca,impartim in portii egale;pe fiecare o aplatizam in...

Citeste continuarea

Galuste cu prune (de post)

Postat de Anamaria7

Galuste cu prune (de post)

Prunele uscate se pun la muiat de seara in apa domoala cu putina esenta de rom. Cartofii spalati se pun la fiert in apa cu sare. Cand s-au racit, decojim cartofii, ii pasam si adaugam faina,...

Citeste continuarea

Comentarii

la 20.01.2010, 22:57
Cind am fost la Viena inainte de Craciun la unul dintre tirguri se vindeau galusti de prune linga punch
la 20.01.2010, 23:03
care o fi reteta ?
la 21.01.2010, 12:56
bune bune... eu am o vecina care-mi trimite mereu galuste de astea, dar ea le umple cu marmelada... bun bun bun
la 24.11.2022, 00:06
nu e buna reteta - aluatul e prea moale, se crapa la fierbere si are o textura moale la consumat. Trebuie probabail mai multa faina sau mai putini cartofi, sau adaugata gris. Imi pare rau - Nu recomand.
la 24.11.2022, 00:47
Imi pare rau Mirabella ca nu ti-au iesit !!! Trebuie incercate cateva bucati si intervenit cu mai multa faina eventual. Depinde chiar de tipul fainii si chiar de conditiile atmosferice [ daca este umiditate in aer , faina poate fi mai higroscopica ] . Succes la gatit !!

Vezi toate comentariile (5)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking